Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Jak zrobić dobre zdjęcie studyjne drzwi?

Domyślnie

Panowie wielkie dzięki za rady. Podoba mi się Wasze podejście do tematu. Mam pytanie - czy to mają być lampy światła ciągłego, czy lepiej błyskowe – co Wy na to ?
    Jeszcze w tamtym roku rozmawiałem ze znajomym a on upierał się nad oświetleniem ciągłym ponieważ łatwiej kontrolować rozkład cieni i świateł na płaszczyźnie drzwi.
    Jak będę miał parę propozycji od Was to po niedzieli kupujemy oświetlenie i zacznę się bawić, może za jakiś czas coś ciekawego wyprodukuję. Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie

Czy znajomy wie, że w lampach studyjnych jest światło pilotujące?
    Błyskowe są mocniejsze, choć akurat drzwi raczej się nie będą ruszać.

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Pomysł ze zmontowaniem małej ścianki do prezentacji drzwi jest bardzo dobry. Wydaje mi się, że produkty korzystniej wyglądają jak są prezentowane w docelowych miejscach. Można by się pokusić o zrobienie tego w stylu greenscreena, żeby w zależności od potrzeb można było w postprocessingu zmienić kolor ścianki.
    Co do lamp, ja bym wybrał błyskowe. Tak jak kolega wyżej wspomniał, mają światło pilotujące, więc można spokojnie cienie itp kontrolować, a przy tym są uniwersalniejsze.
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Domyślnie

Witam
    Wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi. Jeśli chodzi o ściankę do prezentacji drzwi to mamy zrobioną. Natomiast moja bolączka jest właściwe oświetlenie. Jestem w takcie ustalania zestawu, mam nadzieję że taki zestaw sobie powinien poradzić:

- Softbox kolumnowy 100x220 cm x 2 szt.
    - Lampa studyjna Quantuum R+600 x 4 szt.

Duże softboxy rozstawione szeroko, po dwie lampy na softbox - co Wy na to?

Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów