Pokaż wyniki od 1 do 10 z 98

Wątek: Canon 17-40/4L VS Tamron 17-50/2.8 VC

Mieszany widok

Domyślnie

Ostatnio przydarzylo mi sie bezposrednio porownac na 18Mpix cropie T17-50 / Kit IS 18-55 / C17-40
    I na szerokim koncu @ f8 i sprawa wyglada tak:
    1. Tamron najlepszy pod kazdym wzgledem.
    2. Kit - ostrosc b.podobna do tamrona, jedynie aberracje ciutke wieksze. (ogolnie narawde mnie zaskoczyl ten obiektyw, IS, cichy, nawet na pelnej dziure w sumie akceptowalny)
    3. 17-40, łoj..... nawet sie nie zblizal do Tamrona i Kita, szczegolnie troche dalej od srodka kadru. Nie wiem moze da sie to porownac do Tamrona @f2.8

Coś już napisał

Talking

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Ostatnio przydarzylo mi sie bezposrednio porownac na 18Mpix cropie T17-50 / Kit IS 18-55 / C17-40
    I na szerokim koncu @ f8 i sprawa wyglada tak:
    1. Tamron najlepszy pod kazdym wzgledem.
    2. Kit - ostrosc b.podobna do tamrona, jedynie aberracje ciutke wieksze. (ogolnie narawde mnie zaskoczyl ten obiektyw, IS, cichy, nawet na pelnej dziure w sumie akceptowalny)
    3. 17-40, łoj..... nawet sie nie zblizal do Tamrona i Kita, szczegolnie troche dalej od srodka kadru. Nie wiem moze da sie to porownac do Tamrona @f2.8
    To miałeś jakieś nieudane 17-40.
    Przez dłuższy czas używałem równolege Canona i tamrona ( 17-4, 17-35).
    Najpierw z 40D , poźniej 5D.
    Pod swiatło Tamron tragicznie blikował i tracił kontrast, na brzegu pełnej klatki najlepiej nadawał się do naukowych badań nad wpływem nieostrości na psychikę

Uprawnienia umieszczania postów