Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Zbyt "chłodne" zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Triplex Zobacz posta
    A ja w dodatku należę do ludzi, którzy cholernie się wnerwiają, jak coś jest nie tak. ...i szybko tracą głowę! Nie, no kurcze, nie lubię, jak mi coś od razu ładnie nie "gra".
    Lustro jest dosyć precyzyjnym narzędziem i żeby wszystko działało jak się chce, trzeba poświęcić nieco czasu. Ale nowa pucha to i tak jest nic, w porównaniu do przewalania ton ustawień na nowym kompie, żeby działał tak, jak poprzedni.

Jak znasz angielski, to pierwszy klik, masz pdf. Elegancko wyjaśnione co i jak.
    http://www.google.com/search?client=...UTF-8&oe=UTF-8
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    sRGB
    A przy okazji - czy ktoś mógłby w skrócie wyjaśnić czym to się właściwie różni? bo nie łapię... :/
    To chyba zmienia cokolwiek jak się dużo tego przewala na papier. Jak dla mnie różnica kończy się na.... nazwie pliku i jakoś mi to nie przeszkadza w robieniu zdjęć
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 08-03-2010 o 00:47 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Ale chyba da się coś z tym zrobić w ustawieniach? Bo jak nie to kicha... Nie wiem, czy zakup 50d nie był w takim razie błędem i czy nie odesłać go do sklepu. potrzebuję mocnych, wyrazistych kolorów bez bawienia się w programach graficznych. tylko wówczas jest pytanie o uczciwość oferty Canona, który pokazuje takie ładne zdjęcia zawsze. :/
    Od swiatla duzo zalezy. Ale z tym podejsciem lepiej kup jakis bardziej wypasiony kompakt..
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

E, lepiej szczęśliwy strzał w Picasie!

Ja ostatnio cierpię na wrażenie, że rzeczywistość z moich zdjęć jest bardziej kolorowa niż ta dotykalna
    Entuzjastyczny Neofita

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

sRGB
    A przy okazji - czy ktoś mógłby w skrócie wyjaśnić czym to się właściwie różni? bo nie łapię... :/
    Taak, na temat color managementu można się doktoryzować, a ty chcesz "w skrócie" i jeszcze pewnie tak, żebyś zrozumiał? Skoro nawet suwaczek od nasycenia to czarna magia... powodzenia życzę
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Próbuję sobie eksperymentować. Na razie skutki chyba takie sobie. Czy ktoś mógłby mi może polecić jakąś dobrą książkę, która by wprowadzała w tajniki fotografowania cyfrowym lusterkiem? Najlepiej ze szczególnym uwzględnieniem sprzętu Canona - bo podejrzewam, że i coś takiego się znajdzie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jest masa informacji w sieci, nawet tutaj na forum.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Jest masa informacji w sieci, nawet tutaj na forum.
    Być może. Ja jednak wolałbym jakąś porządną książkę.

Domyślnie

poprzegladaj podkategorie forum i poczytaj, duzo tu znajdziesz.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów