Zapodaj jakieś przykładowe foto to będzie można coś zawyrokować.
Zapodaj jakieś przykładowe foto to będzie można coś zawyrokować.
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
A ja podejrzewam, że kolega uzywając trybów automatycznych, po prostu ma kłopot z ekspozycją. I sie pewnie niedoświetla. To raz.
A dwa, ciężko na automacie zrobic RAW'a![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Jak tylko będę mógł, to coś zapodam.![]()
Cześć,
Triplex, może chodzi o widmo światła (w sensie fizycznym).
Mówiąc krócej według mnie robienie zdjęć przy jarzeniówkach jest dosyć trudne ze względu na to że widmo światła z tych lamp ma "dziury" i stąd dziwna kolorystyka - chyba że to były świetlówki do których miałeś już dobraną filtrację?
Oczywiście trudno zgadywać jeżeli nie widzieliśmy zdjęć.
pokaz zdjecia to sie okaze, ale napewno to wina tych parametrow jpg.
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
heh. No szkoda, że muszę czekać na drukowaną instrukcję ('zabiję' sprzedawcę- ma ktoś może kałacha na sprzedaż?
). jakbym mógł poczytać, to już bym pewnie załapał i coś próbował. Dzięki za podpowiedź - jutro zaczynam eksperymenty. Tym bardziej, że do weekendu muszę sobie obczaić przynajmniej w miarę przyzwoite ustawienia.
Pierwsza poważna robota nowym aparatem. Na szczęście dziennikarsko, więc nie musi być nic extra perfect.
Zwłaszcza, że w razie czego mamy dobrych grafików, którzy będą potrafili naprawić moje błędy.
![]()
Ściągnij na razie pdf z tym, masz ładnie napisane, a przecież nie trzeba nad tym siedzieć nie wiadomo ile czasu, żeby się połapać
W 40D jest tak - wchodzisz w menu, druga zakładka, wchodzisz w "styl obrazu", wybierasz któryś z nich pokrętłem, dusisz INFO i zmieniasz, masz ostrość, kontrast, nasycenie i zafarb. Dalej klikasz SET i z bogiem.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto