a które rekomendujecie do 3 cali który bardzo dobrze wygląda i nie ogranicza kątów widzenia. cena jest drugorzadna, aczkolwiek bez przesady :-) nie jestem sprzętowym onanistą :-)
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
Chyba najbardziej przetestowane osłony, które można spotkać na wielu puszkach to te - http://www.youtube.com/watch?v=wNian6sDRAg
Osobiście mam taką w K10d i spełnia swoją rolę, ale do C50D kupiłem twardą folię bezklejową i też jest dobrze.
wspomniane GGS 0.5mm - używane na 5D2, 7D, 50D - nie wprowadza żadnych przekłamań, montaż z jednej strony uproszczony do minimum, z drugiej zapewnia pewne trzymanie oraz całkowitą odwracalność procesu
Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.
Szybka ochronna jak najbardziej!
GGS 0.5mm do 50D też posiadam i nie zauważam zadnych zniekształceń lub negatywnego wpływu na wyświetlany obraz...
a podczas "wycieczek" z aparatem na szyi zwłaszcza gdy ma sie kurtke z grubym metalowym ekspresem, wyświetlacz mamy zabezpieczony :-D
a np. folie z czasem odlepiają się na rogach... nie polecam!
Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
SZUKAJKA Canon-Board
Ja również polecam szkło hartowane GGS-3 cale.Użytkuję 1,5 roku bez żadnych problemów, przylega ściśle,nic nie zniekształca.Co do odklejania to nie próbowałem.
Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS
Od 6 lat powtarza się to samo pytanie: jak zabezpieczyć ekraniki ?
I od lat brak sensownej odpowiedzi.
Ci, którzy coś nakleili, mówią, że to fajne i można odkleić, chociaż nie próbowali.
Sam bym jakieś zabezpieczenie nakleił, jeśli w razie uszkodzenia dałoby się to odkleić bez problemu i założyć nowe.
Niestety kilku kolegów opisywało już próby odklejenia takich łatwo odklejalnych (rzekomo) osłon. Podobno łatwiej wyrwać z korzeniami cały ekranik, niż taką cholerną osłonę.
W innych przypadkach po odklejeniu osłonki na ekranie zostaje paskudny klej.
I tak źle i tak niedobrze.
Dlatego nic nie naklejam.
Pozdrówka
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Ja równiez polecam tego typu ochrone. Kupilem ale na oba wyswietlacze i jestem zadowolony. Odklejac odkleja sie bardzo latwo - wiem bo przy przyklejaniu dostala mi sie drobinka kurzu pod szkielko i po paru dniach zaczelo irytowac. Polecam!