Witam! Czy waszym zdaniem odpowiednia jest osłona LCD w postaci szkła hartowanego???
Witam! Czy waszym zdaniem odpowiednia jest osłona LCD w postaci szkła hartowanego???
Jak najbardziej, ja korzystam w C 50D i sprawdza się w 100%. Kiedyś, gdy stwierdze że jest be, wymienie na nową.
Nie używam żadnej osłony na LCD i nie odczuwam takiej potrzeby.
Ja mam folie ochronną i nie narzekam![]()
50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622
Zdecydowanie tak! A jeżeli fotografujesz w tzw. "trudnych" warunkach to koniecznie!!! Ja dzięki tej osłonie nie musiałem wymieniać wyświetlacza w 50D. Odkleiłem osłonę i przykleiłem nową, a uszkodziłem ją stukając LEKKO o drugie body...
Uważam że lepiej ją mieć niż nie. Tylko nie kupuj powyżej grubości 0,5 mm. Mi sprzedawca z alledrogo przez pomyłkę wysłał jakiś bubel grubości 1 mm, szybko ją wyrzuciłem, bo strasznie szpeciła aparat. Ale że sprzedawca był uczciwy, to szybko dostałem również tą dobrą, grubości 0,5 mm, firmy GGS. Może też chińszczyzna ale bardzo jestem z niej zadowolony, praktycznie nie widać że coś jest przyklejone na wyświetlacz.
Słuszna uwaga. Ja też mam GGS 0,5 mm. Cena ok 30 PLNów
Ja najbardziej tak! Oprócz oczywistej ochrony przed przypadkowymi zarysowaniami o wiele lepiej "amortyzuje" tłuszczenie się ekranu np. przytulaniem noska. Zwłaszcza, że te, o które pytasz są banalnie łatwe w założeniu i nie pozostawiają żadnych możliwości ubocznych jak np. bąbelki powietrza przy folii.
to osłony to folia? czy jakaś cieniutka warstwa szkła? jak wyglada sprawa z odklejeniem?
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...