Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: kolejny raz tanie lustro do ~1700

Domyślnie kolejny raz tanie lustro do ~1700

kolejny raz odgrzewany kotlet.... planuje zakup pierwszego aparatu i jedyne co mnie kusi to model 1000D. Jak to jest z tym malym wizjerem o ktorym ludzie pisza? duzy to negatyw ? moze zaproponujecie co innego ?
    patrzac na rankingi chipa np wysunalem tez opcje Sony A300,LV przyda sie do macro w ktore chcialbym sie rozbudowac.
    Co do rozbudowy.. wlasnie, aparat planuje rozbudowac w naprzyklad tamrona 90mm do macro wiec chcialbym puszke przyszlosciowa. Chyba ze wyrwac 450D ale czytam jakies takie slabe opinie na jego temat. w jego wypadku ludzie stawiaja jednak na 1000D.

W kazdym razie co zaproponujecie ? / za jakies 2-3 miesiace jak sie obeznam jakos wchodzi zakup macro.

Narazie pstrykalem troche, moze i nawet sporo nikonem d40x ktory nie ma tego 'srubokreta' co tez sklada sie na ceny obiektywow ( na makro moze i nie bo manual itak wchodzi w gre)

w kazdym razie konczac szukam dziewiczego zakupu na przyszlosciowa rozbudowe. tak wiesz future puszka.

pozdro

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

mały wizjer to wada jak się używa szkieł m42, inaczej można się przyzwyczaić. Też myślałem nad Sony ale Canon jakoś bardziej mnie przekonał. Jak na future puszke to pomyślał bym nad 450d, może być lepiej wykonany i solidniejszy.

Domyślnie

ja to sie obchodze z takimi rzeczami jak z jajkiem wiec moze i ta budowa az tak mnie nie zraza :P
    tez myslalem o M42 ale bardziej chyba juz jestem nastawiony na tego tamrona chociaz kto wie, moze kryzys uderzy drugi raz - tym razem w moje finanse

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Co do wizjera to jak będziesz miał szkła z af to będzie odpowiedni, ale do m42 może być już problem, chyba, że będziesz miał potwierdzenie.
    Sony bym odradzał, ze wzgledu na "wygode". Ja bym wybierał pomiedzy Canonem lub nikonem, chociaż jak będziesz startował do m42 to w nikonie może być problem bo on nie ma pomiaru.

Domyślnie

a moze coś jak 400D ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak już to może 40D? Kiedyś widziałem za 2000zł. Dozbierać byś musiał ale moim zdaniem warto Do tego jakieś standardowe szkło m42 na początek.

Domyślnie

drogo w 40D jak i w 30D ..

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Jak już to może 40D? Kiedyś widziałem za 2000zł. Dozbierać byś musiał ale moim zdaniem warto Do tego jakieś standardowe szkło m42 na początek.
    40d + m42 dla kogoś kto zaczyna. Ludzie zastanówcie się co piszecie.
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

mile rzeczy czytam tez na temat 350de ale kto wie

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thewire Zobacz posta
    mile rzeczy czytam tez na temat 350de ale kto wie
    Różnice między aparatami, przekładające się gigantyczne różnice w zdjęciach, które nimi zrobisz - to jest najgorszy z mitów, z którego na dzień dobry się wylecz, gorąco radzę.
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów