Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon i eurogwarancja

Dopiero zaczyna Awatar krzys_jg
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie Canon i eurogwarancja

Witam
    Kupiłem 40D i okazało się że ma całkiem spory FF i należałoby je skalibrować. Aparat został zakupiony 16.03.2008 w Niemczech. I teraz pytanie, czy Canon uznaje eurogwarancję? Ile ona obejmuje 12 czy 24 miesiące? Chciałbym wysłać aparat na żytnią ale nie uśmiecha mi się dawać im 122zł i dlatego pytam, bo do 24 miesięcy zostało mu kilka dni. Druga sprawa, jeżeli gwarancja tego już nie obejmuje to gdzie najlepiej skalibrować body, żeby było dobrze i tanio?

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Przed zadaniem pytania warto poszukac czy nie pisano juz o tym na forum, np. tu: http://canon-board.info/showthread.php?p=307824 lub zadzwonic/wyslac maila z zapytaniem do: do http://www.e-csi.pl/
    CANON EOS 40D z dodatkami

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Dzwioniłem do nich dzisiaj ale nie pracują w soboty, zależy mi na czasie ponieważ gwarancja ma jescze tylko kilka dni, wątki na forum czytełem od wczoraj wieczorem ale pełno jest sprzecznych, bo jedni mówią że 12 inni 24 miesiące, albo że teraz jest tak że powinno być 24 bo taki jest przepis a canon mówi że u nich jest 12. I komu tu wierzyć:-?

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Dowiesz sie u zrodla, czyli na zytniej
    Wg. mnie skoro sprzet jest kupiony w Niemczech, to masz 24 miesiace gwarancji w niemieckim serwisie, a w polskim serwisie miales 12 miesiecy, zakladajac, ze posiadasz wypelniona euro gwarancje i dowod zakupu.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Też właśnie przepuszczam, że tak będzie, w takim razie czekam do poniedziałku i dzwonie do serwisu na żytnią
    Ktoś wie ewentualnie ile trwa u nich kalibracja?

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymekgd Zobacz posta
    Dowiesz sie u zrodla, czyli na zytniej
    Wg. mnie skoro sprzet jest kupiony w Niemczech, to masz 24 miesiace gwarancji w niemieckim serwisie, a w polskim serwisie miales 12 miesiecy, zakladajac, ze posiadasz wypelniona euro gwarancje i dowod zakupu.
    potwierdzam w 100%
    niedawno mialem taka sytuacje z 35L kupiona w DE.
    w polce masz 12 miesiecy
    w DE 24m-ce

pozdrawiam
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzys_jg Zobacz posta
    wątki na forum czytełem od wczoraj wieczorem ale pełno jest sprzecznych, bo jedni mówią że 12 inni 24 miesiące, albo że teraz jest tak że powinno być 24 bo taki jest przepis a canon mówi że u nich jest 12. I komu tu wierzyć:-?
    Uwierz 3. Punktowi Regulaminu: http://canon-board.info/announcement.php?f=19&a=3

"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."

Zamiast go łamać. Niezależnie jak bardzo Ci się spieszy .

Uprawnienia umieszczania postów