Dopisze sie do tego wątku, bo wydaje mi się że porusza podobny temat do tego o co chciałabym zapytać...
Otóż mam możliwość porobienia zdjęć w studio... pierwszy raz w życiu. Dowiedziałam się o tym bardzo niedawno i jestem teraz trochę przerażona...A bardzo bym chciała skorzystać z tej okazji i czegoś się nauczyć...
Nadal mam 350d, nadal z kitem i 50 1.4 (aparat był dłuuuugo w naprawie.......), w studio będę miała do dyspozycji:
4x ELFO PRO 600Ws
softbox octagonalny 140 cm, 2x softbox 60x130 cm, 2x softbox 25x100 cm
4x czasza 60 PRO + plastry miodu
tubus, wrota, czasza 'beauty'
filtry barwne, parasolki, 2x blendy 5 w 1
4xtła kartonowe, autopole
8x statyw do lamp, 2x statyw do aparatu
ringlight
wentylatory
komputer
Ok, kupa fajnego sprzętu, tylko jak ja mam podłączyć i zsynchronizować swój aparat z lampami? Tak najprościej? Z reszta sobie poradzę, ale boję się ze mój aparat jest za słaby i nawet nie ruszę z miejsca z tymi lampami.
Jestem kompletnie zielona, pewnie mnie zjedziecie że powinnam użyć Google, czy forum ale ja nawet nie wiem od czego zacząć szukanie i na co zwracać uwagę... No, niby wiem, że może być kabel, czy wyzwalanie radiowe.. ale no ale muszę mieć pewność, że chociaż zrobię jedno zdjęcie, więc wolę się zapytać i zrobić wszystko ok... studio mam dostępne jutro po południu, mam czas ewentualnie coś dokupić.
Bardzo liczę na Waszą pomoc... po długiej przerwie of fotografowania (Żytnia...) chciałabym wykorzystać taką szansę i się czegoś nauczyć w tym studio skoro mam możliwość...
Z góry dzięki
Monika