Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: 580exII - Jak wyzwalać lampy studyjne?

Domyślnie

Przeczytałam instrukcje i niestety nadal moja lampa dziwnie się zachowuje wyzwalając lampy studyjne. Sądziłam, że podczas wyzwalania lamp studyjnych lampa 580exII założona na aparat nie będzie "wydawać" błysku... a okazuje się, że niestety jest inaczej.
    Jeśli ktoś z Was mógłby poświęcić chwilę aby wytłumaczyć mi jak ustawić lampę założoną na aparacie aby wyzwalała inne studyjne lampy to będę bardzo wdzięczna...
    Dodam, że nawet jak już moja lampa wyzwoli lampę studyjną to zdjęcie jest niedoświetlone. Sytuacja wraca do normy, kiedy założę chiński wyzwalacz zamiast tej niestety drogiej lampy:-(

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

no Twoja 580EX musi blyskac zeby wyzwolic lampy studyjne bo wyzwalanie odbywa sie wlasnie przez owy blysk,

zeby prawidlowo wyzwalac musisz przelaczyc 580EX na M (manual), ustaw tez sobie najmniejsza moc blysku 1/128

oczywiscie znacznie lepszym rozwiazaniem jest wyzwalanie lamp za pomoca chinskich radiowek
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dark4blade Zobacz posta
    Jeszcze pozwolę sobie dodać taki myk. Jak mamy studyjne lampy z fotocelą i mamy lampę na aparat, to możemy synchronizować te lampy z krótkimi czasami. Wystarczy w lampie zewnętrznej ustawić tryb HSS .
    Co prawda nie testowałem, nie mam aktualnie żadnej błyskotki żeby wyzwolić ale tak na zdrowy rozum to jest niemożliwe żeby zwykłe studyjne lampy działały jak HSS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Co prawda nie testowałem, nie mam aktualnie żadnej błyskotki żeby wyzwolić ale tak na zdrowy rozum to jest niemożliwe żeby zwykłe studyjne lampy działały jak HSS.
    bo nie dzialaja, blyskaja raz ale odpowiednio wczesniej
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    bo nie dzialaja, blyskaja raz ale odpowiednio wczesniej
    Studyjne oświetlą wtedy całą klatkę? No nie wierzę!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Studyjne oświetlą wtedy całą klatkę? No nie wierzę!
    http://www.fototv.pl/wideo/poradniki/x-sync-1-8000.html

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Właśnie to oglądałem i wróciłem na CB żeby napisać WOW!!!1!11!!1!!! Dziękuję za tą informację!

Domyślnie

A gdzie można kupić te chińskie radiówki i czy będą współgrać z lampami, które są w studio? Czy będę również musiała podpiąć jakiś odbiornik do lampy studyjnej aby rozpoznał moją radiówkę?

Pełne uzależnienie
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 08-03-2010 o 14:42

Domyślnie

A czy konieczne będzie zainstalowanie odbiornika, który jest dołączony do zestawu? Czy wyzwalacz "porozumie" się z odbiornikiem innej marki, który jest w studio?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów