Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: 580exII - Jak wyzwalać lampy studyjne?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Wystarczy Ci jeden nadajnik i jeden odbiornik radiowy. Podłacz odbiornik do jednej lampy, a resztę lamp ustaw na fotocelę. Ustaw migawke aparatu na 1/200 i będzie działało.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W tak wyposażonym studio jest wręcz niemożliwe, by nie było do dyspozycji radiowego wyzwalania. Aparat z całą pewnością "nie jest za słaby"
    Zakładasz nadajnik na stopkę i już. Pamiętaj też o czasie, tak jak mówi dinderi.
    Inna sprawa to właściwe poustawianie lamp i ich mocy w zależności od potrzeb sesji. Tu pierwszorzędne znaczenie ma praktyka, ale cóż... nie ma innej drogi jak po prostu zacząć.
    Jeśli to pierwsze podejście studyjne, poproś właściciela studia o pomoc. Cudów zapewne nie pokaże, ale z pewnością pomoże.
    Trzymam kciuki.
    C-F-K - forever

Dopiero zaczyna Awatar missgruszka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziękuję ślicznie!

Będę musiała wiec taki nadajnik i odbiornik kupić. Czy marka jest obojętna, czy to jakoś dopasowuje się do modelu aparatu czy lamp?

A już w ogóle byłabym bardzo szczęśliwa gdybyście mi polecili jakiś dobry produkt który by mi trochę posłużył... i który na pewno będzie mi działał z tym moim aparacikiem i lampami ze studia...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mellan, bardzo dziękuję! Nie byłam nigdy w takim studio więc automatycznie nie wiem co tam mają jeszcze do dyspozycji

Będę musiała się szybko nauczyć w takim razie... pierwsze koty za płoty

dziękuję raz jeszcze.
    Ostatnio edytowane przez missgruszka ; 10-04-2010 o 21:45 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A mogę coś takiego kupić gdzieś w warszawie jutro?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

imho nie trzeba żadnego wyzwalania radiowego - wystarczy kabelek na stopkę (tańszy i gorszy wariant) albo lampa systemowa, palnik w górę, tryb M, 1/128 mocy i wszystkie lampy studyjne ustawione na fotocelę.

poza tym to ten ktoś, kto udostępnia Tobie to studio powinien dokładnie powiedzieć i pokazać, jak masz podłączyć aparat i wyzwalać lampy. dla Twojego i swojego dobra
    pozdro.,
    m.

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Po jaka cholere robicie jej wode z mozgu? Jesli studio jest odpowiednio wyposazone, to albo ma wyzwalacze radiowe, albo zapniesz aparat po prostu kablem PC i tyle.
    Radiowy wyzwalacz to jedynie komfort, nijak nie przeklada sie to na mozliwosc robienia zdjec w studio, zwlaszcza ze jak pisalas chcesz sobie pocwiczyc bo masz taka mozliwosc.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Haha, zdecydowanie czuję że teraz mam wodę zamiast mózgu Szczególnie, że jutro pewnie i tak żadnego sklepu ze sprzętem foto nie znajdę, bo wszystko zamknięte...

Czyli zostaje mi liczyć na fart, że w studio ma wyzwalacze radiowe? bo nie wiem czy mam kabel PC, a nawet jeśli mam to nie wiem ze to coś tak się nazywa i jak go używać... haha, nigdy nei czułam się bardziej blondynka niż teraz

owszem, chcę poćwiczyć, ale raczej tak, żeby nie tylko popstrykać - ale tez zrobić przynajmniej kilka fajnych ujęć....

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Podpinasz do aparatu i tyle, lampy strzelaja.
    Jak jest wyposazone studio to jest i mozliwosc podlaczenia aparatu, nie panikuj.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Radiowy wyzwalacz to jedynie komfort, nijak nie przeklada sie to na mozliwosc robienia zdjec w studio
    komfort jest na drugim miejscu, na pierwszym miejscu jest bezpieczenstwo

podany wyzej i polecany wyzwalacz radiowy kupisz w Polsce tu:
    http://www.mega-pixel.pl/product-pol...-Canon-C3.html

oczywiscie jak koledzy wyzej pisali, kazde nawet najbardziej amatorskie studio powinno miec na wyposazeniu radio
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów