Czy ktoś z Was orientuje się, czy przeznaczona do sprzedaży w Polsce lampa canon speedlite 580 exII powinna mieć instrukcję w języku polskim?
Czy ktoś z Was orientuje się, czy przeznaczona do sprzedaży w Polsce lampa canon speedlite 580 exII powinna mieć instrukcję w języku polskim?
Oczywiście że tak.
Każdy sprzęt sprzedawany w Polsce powinien mieć instrukcję w języku polskim.
Niestety nie ma ani instrukcji w języku polskim (tylko w kilku innych językach) ani gwarancji. Jest tylko zwykła faktura VAT:-(
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przepraszam, gwarancja jest... niestety są tylko dwie książeczki (instrukcji), gdzie nie ma polskiego tłumaczenia... Co robić?
Last edited by migawkanatalia; 04-03-2010 at 09:04 PM. Reason: Automerged Doublepost
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ja na twoim miejscu łapałbym za telefon i wykręcał nr do sklepu w którym została zakupiona.
Oczywiście starałbym się dowiedzieć co się stało z instrukcją (dlaczego w języku polskim nie ma) możesz powiedzieć że dzwoniłeś (raczej dzwoniłaś) do Canona aby się dowiedzieć czy produkty sprzedawane tej marki na Polskim rynku mają taką instrukcję w języku Polskim i odpowiedzieli ci że TAK (skłam) i domagasz się dosłania instrukcji w naszym języku bo jak nie to produkt chcesz zwrócić bo jest nie kompletny
A wiem że powinna być taka instrukcja bo kupowałem 3miesiące temu tą lampę i mam inst. w języku Polskim
jak nie masz odwagi się upominać o swoje to mogę poświęcić trochę czasu, zrobić Ci kopię i przesłać na maila
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A jeżeli produkt był wcześniej przeznaczony na inny kraj niż polska a został sprzedany w Polsce to sprzedawca jest zobowiązany dostarczyć także instrukcję w języku polskim (jak nie oryginał to ksero ale powinna być)
Last edited by zdzisiek19; 04-03-2010 at 09:41 PM. Reason: Automerged Doublepost
Dinderi dziękuję za instrukcję.
Wszystkim Wam dziękuję za informacje. Przyznam, że zdziwiłam się bo lampa zakupiona została w znanej sieci sklepów (przez internet). Posiadają również wiele stacjonarnych punktów w całym kraju.
Niestety lampa dotarła w ubiegłym tygodniu a sprawy się tak potoczyły, że dopiero wczoraj zauważyłam brak instrukcji pl....
Przeczytaj jeszcze to http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=190
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ja miałam podobnie. Tez kupowałam w znanej sieci, tez przez Internet, po mojej interwencji telefonicznej Pani po drugiej stronie obiecała dosłać instrukcję, która nie dotarła. I na tym się skończyło...
Coś mi się wydaje, że to może być ta sama sieć ;-D
Agnieszka
5dmk2, 40D, C17-55/2.8, C 50/1.8, C 85/1.8, C70-200/4L Samyang 8mm, 430EX, 580EX II