Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Brak instrukcji PL do lampy Speedlite 580 EXII

Hybrid View

Default Brak instrukcji PL do lampy Speedlite 580 EXII

Czy ktoś z Was orientuje się, czy przeznaczona do sprzedaży w Polsce lampa canon speedlite 580 exII powinna mieć instrukcję w języku polskim?

Coś już napisał

Oczywiście że tak.

Pełne uzależnienie MC_'s Avatar

Każdy sprzęt sprzedawany w Polsce powinien mieć instrukcję w języku polskim.

Niestety nie ma ani instrukcji w języku polskim (tylko w kilku innych językach) ani gwarancji. Jest tylko zwykła faktura VAT:-(
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przepraszam, gwarancja jest... niestety są tylko dwie książeczki (instrukcji), gdzie nie ma polskiego tłumaczenia... Co robić?
    Last edited by migawkanatalia; 04-03-2010 at 09:04 PM. Reason: Automerged Doublepost

Początki nałogu jacapa's Avatar
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Pełne uzależnienie dinderi's Avatar
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Ja na twoim miejscu łapałbym za telefon i wykręcał nr do sklepu w którym została zakupiona.
    Oczywiście starałbym się dowiedzieć co się stało z instrukcją (dlaczego w języku polskim nie ma) możesz powiedzieć że dzwoniłeś (raczej dzwoniłaś) do Canona aby się dowiedzieć czy produkty sprzedawane tej marki na Polskim rynku mają taką instrukcję w języku Polskim i odpowiedzieli ci że TAK (skłam) i domagasz się dosłania instrukcji w naszym języku bo jak nie to produkt chcesz zwrócić bo jest nie kompletny

A wiem że powinna być taka instrukcja bo kupowałem 3miesiące temu tą lampę i mam inst. w języku Polskim

jak nie masz odwagi się upominać o swoje to mogę poświęcić trochę czasu, zrobić Ci kopię i przesłać na maila

Pozdrawiam

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A jeżeli produkt był wcześniej przeznaczony na inny kraj niż polska a został sprzedany w Polsce to sprzedawca jest zobowiązany dostarczyć także instrukcję w języku polskim (jak nie oryginał to ksero ale powinna być)
    Last edited by zdzisiek19; 04-03-2010 at 09:41 PM. Reason: Automerged Doublepost

Dinderi dziękuję za instrukcję.
    Wszystkim Wam dziękuję za informacje. Przyznam, że zdziwiłam się bo lampa zakupiona została w znanej sieci sklepów (przez internet). Posiadają również wiele stacjonarnych punktów w całym kraju.
    Niestety lampa dotarła w ubiegłym tygodniu a sprawy się tak potoczyły, że dopiero wczoraj zauważyłam brak instrukcji pl....

Pełne uzależnienie dinderi's Avatar

Quote Originally Posted by migawkanatalia View Post
    Dinderi dziękuję za instrukcję.
    Przeczytaj jeszcze to http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=190
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

Ja miałam podobnie. Tez kupowałam w znanej sieci, tez przez Internet, po mojej interwencji telefonicznej Pani po drugiej stronie obiecała dosłać instrukcję, która nie dotarła. I na tym się skończyło...

Coś mi się wydaje, że to może być ta sama sieć ;-D
    Agnieszka
    5dmk2, 40D, C17-55/2.8, C 50/1.8, C 85/1.8, C70-200/4L Samyang 8mm, 430EX, 580EX II

Page 1 of 2 12 LastLast