Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: definitywny wybor - A200 vs D1000

Domyślnie

Jak piszesz o obiektywie makro to sony ma fajny obiektyw 30mm makro (1:1) w cenie ok. 700-800 zł. Poza makro jest to całkiem przyjemna uniwersalna ogniskowa. U canona porównywalnie celować trzeba w tokine 35 za ok. 1400.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

miałem nikona

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Miałeś nikona i chcesz przejść na sony...szaleniec, nic tylko pogratulować marketingu sony...jak chcesz posmakować czegoś mocnego to kup używanego C 20D/30D i nawet szkło m42 z dendalionem do tego pokaże Tobie moc matrycy. Do plastikowości nie ma co się czepiać bo wszystki są plastikowe aparaty typu amatorskiego nawet nikon D90 którego się stawia na równi z C40D/50D.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WiatruMistrz Zobacz posta
    Miałeś nikona i chcesz przejść na sony...szaleniec, nic tylko pogratulować marketingu sony...jak chcesz posmakować czegoś mocnego to kup używanego C 20D/30D i nawet szkło m42 z dendalionem do tego pokaże Tobie moc matrycy. Do plastikowości nie ma co się czepiać bo wszystki są plastikowe aparaty typu amatorskiego nawet nikon D90 którego się stawia na równi z C40D/50D.
    Pogratulować marketingu w ogóle.

Dla mnie Janeczku - wybacz, jeżeli Cię urażę - sprawa jest prosta. Nie byłeś zadowolony ze swoich zdjęć a nie chciałeś winy szukać w sobie. Dostał w nos Pan Nikon, później, po okresie pierwszego zachwytu i utwierdzania się w słuszności podjętej decyzji na forum kibiców, zacznie się depresja i szukanie winy w Martynie.

Nie oszukujmy Janeczka dalej, Wiatromistrzu, roztaczając mu wizję 20D ze szkłami M42 jako panaceum na jego bolączki. To po prostu nieuczciwe.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

w ogóle doradzanie komukolwiek kupno jakiegokolwiek sprzętu/obiektywu bez zajrzenia w portfolio prac i wysłuchania potrzeb jest nieuczciwe

imho Canon na poziomie EL ma nadal najlepszą matrycę

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Odnoszę wrażenie że tu sporo racji

Domyślnie

Mialem a200 z kitem i tamronem 70-300. 1,5 roku uczylem sie nim robic zdjecia. Jak nie potrzebne Ci wysokie ISO i szybki ciagly af to moze i bedziesz zadowoliny. Ja sprzedalem wlasnie alfe i kupuje 30d plus stalki. Zobaczylem co mi jest potrzebne i to wybralem. Sony ma zalete bagnetu minolty ktora ma sporo fajnych szkiel np. flinta dziaka ktorej plastyka powala nie jedno o wiele drozsze, gorzej z af bo nie jest demonem predkosci, 50 1,7 minolty tez jest fajna. Ogolnie jest w czym wybierac. Jak dla mnie brakuje 85 1.8 czy 70-200 f/4. Dla szkiel przechodze do Canona - jest taniej i lepiej (jak dla mnie). Podsumowujac - kazda lustrzanka zrobisz dobre zdjecia jesli wiesz jak

PS. zdjecia z alfy zobaczysz na www.kubamazurek.pl

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Ja bym się skłaniał w kierunku 1000D. Aparat jest elastyczniejszy i łatwiej wybacza błędy o jakie nietrudno podczas nauki fotografii i fotografowaniu już samodzielnie w różnych warunkach. Ten wybór będzie najlepszym wyborem. Canon 1000D jest warty zaufania. On jest warty tej wyższej ceny.

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Kolega narzekał na plastikowość canona to mu zaproponowałem solidne cegiełki które można kupić w miarę tanio, nie rzucałem konkretnymi szkłami bo ON ma ograniczony budzet ,poza tym canony xXD mają wiekszy wizjer i jest łatwiej ostrzyć szkłami zacnymi prod NRD na m42 bagnecie niż na serii XXXD.
    Przewaga puszek Canona to jest w pełni użwalny zakres ISO od 100 do 1600 który nie razi. Reszta konkrencji tego nie ma w tym pionie cenowym...ot tyle nie wynika z tego ze sie soniaczami nie da robic fotek ale jak kupowac to raz i dobrze...
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Jesli to ma byc body z kitem i nic wiecej, bez myslenia o rozbudowie to nie bedzie roznicy cokolwiek nie kupisz. Czy Sony, czy Canon, czy inny Nikon. Jesli w gre chodzi rozbudowa o cos sensowniejszego (***SZKLO***) to w Sony nie ma teraz prawie nic w cenach porownywalnych z Canonem. Polityka Sony jest mniej wiecej taka - tyle samo modeli body co obiektywow..
    A 10 lat mialem Minolte...
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów