Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: TapaTalk

Domyślnie TapaTalk

Witam,

pytanie do administratorów serwisu, czy istnieje możliwość instalacji na serwerze wtyczki TapaTalk http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=208412 ?

Dało by możliwość bardzo wygodnego dostępu do forum z poziomu wielu urządzeń mobilnych, szczegóły na stronie producenta http://www.tapatalk.com/

Pzdr,
    bronek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bronek Zobacz posta
    Dało by możliwość bardzo wygodnego dostępu do forum z poziomu wielu urządzeń mobilnych
    Znaczy "z wielu iphonów" .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Znaczy "z wielu iphonów" .
    o nie ... co iphone, to nie ja

program dostępny jest również na Androida jak i na Nokie S60 3rd i 5th Edition, czyli raczej na całkiem pokaźną liczbę smartphonów

Coś już napisał Awatar Bombee
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hmm... Ciekawe toto.
    Czesto przeglądam forum na moim iPhonie ;P

Bywalec Awatar wizja
    Miasto
    poznań

Domyślnie

odświeżam pytanie, bo to pięknie obniża transfery na mobilnych urządzeniach. Poza tym.. duch czasu etc..

PS mam androida :P
    PSS bo użyję argumentu "a nikoniarze już mają.." ;P
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A ja odpowiem krótko, hazan, po wczesniejszych doświadczeniach, jak ognia unika wszelkich wtyczek i ulepszeń. Parę razy, po aktualizacjach, sypały się różne rzeczy.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar wizja
    Miasto
    poznań

Domyślnie

trochę szkoda, bo z jednej strony doświadczenia doświadczeniami, ale z drugiej warto iść z postępem (czyt. coraz więcej mobilnych użytkowników). Taka wtyczka to w końcu nie aktualizacja i jak doświadczenie (no właśnie) wskazuje jest łatwa w implementacji. No, najwyżej nie będzie działać - chociaż nie wiem co miałoby pójść źle.

Generalnie, byłby to miły ukłon ku przyszłości
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Domyślnie

Tapatalk jest super i fajnie przegląda się fora na iphone, czasam nawet mi sie wydaje, że lepiej niż na kompie, (szczególnie zasypiając w łożku :-) ), szkoda, że na canon-board to nie działa. Czytanie np. forum lotnictwa - lotnictwo.net.pl za pomocą tapatalk to przyjemność.
    Myślę, że predzej czy później będzie to standard

Dopiero zaczyna Awatar Marpie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tapatalk jest fajny dla użytkownika, nie ma niestety możliwości emisji reklam, nie generuje odsłon , a co za tym idzie nie przynosi zysku właścicielowi witryny/forum. Na forum zainstalowany jest googiel oraz widgety adtaily, które lepiej lub gorzej ale się spieniężają, a po zaimplementowaniu tapatalka, z pewnością część ruchu ucieknie.

Domyślnie

Z drugiej strony historia pokazuje, że kto nie idzie z "duchem czasu" prędzej czy później trafia do lamusa. Rozwój urządzeń mobilnych jest bardzo intensywny,smartphony, ipad, kindle, zmienia się także nasz tryb życia. Biorąc pod uwagę, ze najwiekszą wartością forum są ludzie to albo forum dostosuje się do nowych technologii, albo odejdą użytkownicy do jakiegoś nowo stworzonego forum, które ułatwi im życie i pozwoli wykorzystywać "nowe zabawki". Myślę, że każdy, kto przeglądał zdjęcia na forum nikoniarze.pl za pomocą wtyczki tapatalk, doceni taką formę prezentacji. Z drugiej strony forum canon-board.info ma tylu znamienitych użytkowników, że nawet brak porządnie działającej wyszukiwarki, nie powoduje wysypu konkurencyjnych forum, czy odchodzenia "reklamobiorców"

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów