Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: Adrenalina- co fotografowac ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

kiedyś oglądałem jakąś głupawą komedyjkę amerykańską. Był tam gość, fotograf (rola drugoplanowa albo trzecioplanowa) który robił portrety ludzi spotkanych na ulicy.
    Niby nic, tyle że on zanim wyciągnął aparat, starał się doprowadzić ludzi do wściekłości. Jak już byli mocno w.. znaczy zdenerwowani, robił kilka zdjęć i "brał nogi za pas". Pokazywane w filmie ujęcia były całkiem fajne.
    Gość miał świetny tekst na automatycznej sekretarce: "Tu Carlos ch...j ci w d...ę"

Myślę że to może być naprawdę ciekawy pomysł na świetną serię zdjęć i na pewno zapewni ci sporo adrenaliny.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    kiedyś oglądałem jakąś głupawą komedyjkę amerykańską. Był tam gość, fotograf (rola drugoplanowa albo trzecioplanowa) który robił portrety ludzi spotkanych na ulicy.
    Niby nic, tyle że on zanim wyciągnął aparat, starał się doprowadzić ludzi do wściekłości. Jak już byli mocno w.. znaczy zdenerwowani, robił kilka zdjęć i "brał nogi za pas". Pokazywane w filmie ujęcia były całkiem fajne.
    Gość miał świetny tekst na automatycznej sekretarce: "Tu Carlos ch...j ci w d...ę"

Myślę że to może być naprawdę ciekawy pomysł na świetną serię zdjęć i na pewno zapewni ci sporo adrenaliny.
    Jak można kogoś zdenerwować na ulicy?

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekin Zobacz posta
    Np. waląc gazem po oczach.

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    To co piszesz jest wielce niepoważne.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

To był film.
    Dodatkowo nie pamiętam przedstawionych w nim metod denerwowania.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    To był film.
    Dodatkowo nie pamiętam przedstawionych w nim metod denerwowania.
    Więc musimy wypracować własne metody od zera.

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Więc musimy wypracować własne metody od zera.
    :-D

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Zejdźmy na ziemię! - Ale najpierw trzeba wejść z aparatem w torbie na drzewo 10m (bo niżej gałęzie zasłaniają). Jak już się usadowimy na gałęzi i przygotujemy do focenia pięknie meandrującej rzeczki w jej delcie, pod słońce w niej odbite, wtedy... potężna chmura zasłania słońce. Robi się zimno a chmura mimo silnego wiatru, który kiwa drzewem jak w wesołym miasteczku, jakby nie przesuwa się wcale. No to strzelasz w jej cieniu licząc naiwnie, że "balans bieli" coś z tym potem zrobi... W trakcie okazuje się, że po długiej i wyczerpującej wspinaczce strasznie trzęsą się ręce i wystaczający czas migawki na teleobiektyw może być niewystarczający. Włączasz stabilizację tak na wszelki wypadek i cykasz 3 pierwsze fotki testowe. Wreszcie wielka chmura odchodzi i wychodzi słońce, ale po innych chmurach widać, że tylko na moment. Czwarta fota i... "Wymień baterię"... No i niech ci teraz spadnie jedyny aku jaki masz w zapasie... a ponowne włożenie starego tym razem nic nie dało. - Nie spadł, aku wymienione! (Choć ze zręcznością niemowlaka.) Ale słońce znowu za chmurą - jeszcze większą niż poprzednia. Wtedy, 10m nad ziemią prócz adrenaliny dostajesz skurczu w nodze i nie ma jej gdzie wyprostować - ból niemiłosierny. W końcu coś spadło - to dekielek wysunął się z kieszeni. Wiatr wieje więc niektóre suche gałezie spadają a jedna akurat największa wali w plecy i zatrzymuje się na torbie. No gdybyś nie był człeku zakotwiczony tą nogą co dostała skurczu... Znowu wychodzi słońce, pojawia się obrazek, który sobie wymarzyliśmy, wszystko gotowe i... jest fota! - Wtedy dopiero adrenalina szczytuje -dosłownie!
    (Z dedykacją dla tych co myślą, że ladszafciarze to mają sielankowe życie.)

Dla uspokojenia polecam przesiedzieć chociaż godzinę na ambonie myśliwskiej, śmieszne 5m nad mokradłem i podziwiać kolorki i ptaszki... Bajka!

A mieszczuchom na adrenalinę polecam również focenie ochroniarzy w sklepie dla idiotów. :rolleyes:
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    No i niech ci teraz spadnie jedyny aku jaki masz w zapasie... a ponowne włożenie starego tym razem nic nie dało. - Nie spadł, aku wymienione! (...)ból niemiłosierny
    Jestem zwolennikiem zapasowego body. Apteczka też się przyda.
    A focenie ochroniarzy to jest dziecinada.

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

A focenie ochroniarzy to jest dziecinada.
    A szukanie adrenaliny nie? :rolleyes:
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów