Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Chrzest. Dylemat w wyborze obiektywu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 77norbi Zobacz posta
    Chciałem poznać zdanie innych gdyż nigdy nie fotografowałem w kościele i oczekiwałem tylko sugestii na temat wyboru obiektywu.
    wszystko zależy od kościoła, jeden do drugiego nie podobny.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu

Domyślnie

Dzięki za wszelkie sugestie.
    Wiem, że z 50-ką może być trochę za wąsko a kościoła niestety nie znam gdyż znajduje się poza moim miejscem zamieszkania. Być może będzie możliwość pojawienia się nieco wcześniej aby zrobić kilka próbnych klatek.

Jest sporo racji w tym co piszesz, ale nie pytałem co byście wybrali
    Nie szukam złotego środka i nie oczekuję gotowego rozwiązania. Chciałem poznać zdanie innych gdyż nigdy nie fotografowałem w kościele i oczekiwałem tylko sugestii na temat wyboru obiektywu.
    W takim razie rada "uniwersalna" - jasne obiektywy i tylko jasne obiektywy. Swiatla zwykle lubi byc za malo

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam, mam dylemat odnośnie wyboru obiektywu, którym miałbym udokumentować chrzest w rodzinie.
    Do wyboru mam następujące opcje:
    Canon 17-85 f/4-5.6
    Canon 50 f/1.4
    Sigma 25-60 f/2.8
    Dodatkowo dysponuję lampą Nissin Di622.
    Ciekaw jestem co polecacie do takiej uroczystości. Czasu niewiele bo impreza już w ten weekend.
    Nadmienię, że kościół z niskim sufitem (sklepieniem) a impreza odbędzie się o godz. 17 więc o tej porze roku brak rewelacji. Aparat 50D.
    Czekam na Wasze opinie.
    A nie masz przypadkiem możliwości pożyczenia od kogoś drugiego body na tę uroczystość? Bo akurat przy tego typu okolicznościowym reportażu zawsze doradza się pracę z zapasową puszką - na wszelki wypadek. Wtedy rozwiązanie nasuwa się samo: pożyczona puszka + Sigma 25-60 f/2.8 [której co prawda nie znam, ale zakładam, że dla Ciebie jest to już znany i sprawdzony obiektyw] + lampka, a na Twoje 50d + 50/1,4 i do tego wysoki iso = przyjemne ciasne portreciki w świetle zastanym.

Daj znać, jak Ci poszło!

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

ja robiłem chrzest zarówno pożyczonym C 50/1.4 jak i kitem IS i da sie radę nawet na przysłonie 5.6 jak nie jest zbyt jasno...manual i czasy rzędu 1/60s.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów