Pokaż wyniki od 1 do 10 z 118

Wątek: Dziwna sytuacja

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

jestem ślubnym fotografem i jesteś zwykłym złodziejem.

oczywiście jest na to paragraf, ponieważ korzystałeś z myśli artystycznej której nie byłeś autorem. Zdjęcie to nie tylko wykonanie /naciśnięcie spustu/ ale rozmieszczenie planu światła i modeli. Skoro pracował na umowę/jeżeli nie to jego strata/ może żądać od młodych odszkodowania wg stawek ZAiKS za to że ktoś korzystał z jego pracy i się tym reklamował, do tego odszkodowanie od ciebie za psucie wizerunku i utratę dodatkowego źródła finansowania, także jesteś głęboko w dupie.

Chyba że zapytałeś "czy mogę robić zdjęcia". ale takie cwaniaczki przeważnie tylko przeszkadzają niż pytaja..

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta

oczywiście jest na to paragraf(...)ZAiKS
    Można chronić układ choreograficzny i wtedy odtwarzanie tego układu na własną rękę jest nielegalne-ale co to ma do fotografii
    A nawet jeśli, to tamten fotograf na pewno nie rejestrował układu w ZAiKS i nie zapłacił składki więc- dużo szumu o nic
    Ostatnio edytowane przez rekin ; 03-03-2010 o 14:01

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

oczywiście jest na to paragraf, ponieważ korzystałeś z myśli artystycznej której nie byłeś autorem. Zdjęcie to nie tylko wykonanie /naciśnięcie spustu/ ale rozmieszczenie planu światła i modeli. Skoro pracował na umowę/jeżeli nie to jego strata/ może żądać od młodych odszkodowania wg stawek ZAiKS za to że ktoś korzystał z jego pracy i się tym reklamował, do tego odszkodowanie od ciebie za psucie wizerunku i utratę dodatkowego źródła finansowania, także jesteś głęboko w dupie.

Chyba że zapytałeś "czy mogę robić zdjęcia". ale takie cwaniaczki przeważnie tylko przeszkadzają niż pytaja..
    za nazwanie kogos złodziejem też jest paragraf (no chyba że masz dowody popełnienia przestepstwa, to jako prawy obywatel nasz obowiazek zgłoszenia tego faktu odpowiednm organom)
    aż się dziwie że nikt (czytaj Vitez :-D ) nie posprzata takich stwierdzen, bo to bardzo, bardzo nieładnie wygląda:-D
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Często dopuszczasz się pomówień?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

oczywiście jest na to paragraf, ponieważ korzystałeś z myśli artystycznej której nie byłeś autorem.
    Scenka rodzajowa: Robisz komercyjnie zdjęcia Młodej Parze na tle, dajmy na to, mostu siekierkowskiego. Wykorzystujesz myśl artystyczną architekta. Zgodnie z Twoją logiką jesteś zwykłym złodziejem. Nic nie jest czarno-białe.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uprawnienia umieszczania postów