Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 118

Wątek: Dziwna sytuacja

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No chyba, ze młodzi po otrzymaniu od Ciebie zdjęć zrezygnowali z jego zdjęć pod jakimś pretekstem!? Nie robię zdjęć ślubnych i nie występuję jako taki. Staram się rozpatrzeć wszystkie ewentualności argumentacji jego postępowania. I tylko taka sytuacja moim zdaniem może spowodować takie postępowanie. (Może jeszcze miał jakąś swoją scenografię , gadżety itp.) Jeżeli młodzi i on wywiązali się wzajemnie z zawartej umowy to moim zdaniem nalezy go z jego pretensjami zignorowac.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    To zmienia postać rzeczy. Jeśli on ustawiał parę, światła i rekwizyty, to ja bym ściągnął ze swojej strony WWW takie zdjęcia (przede wszystkim bym ich nie wystawił), niezaleznie od kwestii praw autorskich.
    Dokładnie też tak myślę - co innego reportaż, co innego sesja pozowana.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sawek Zobacz posta
    sesja jak każda inna.... on ustawiał sobie młodych a ja od czasu do czasu strzeliłem.
    Jedna dodatkowa informacja, niby szczegół, a jak zmienia odbiór całej sytuacji...

Dopiero zaczyna Awatar sawek
    Miasto
    Zbąszyń

Domyślnie

młodzi normalnie wywiązali się z umowy i byli zadowoleni zarówno z jego zdjęć jak i moich. Zobaczymy jak to się dalej potoczy
    5DmII + 16-35 f/2.8 L + 85 F1.8 + 40D + 17-55 IS USM 2.8 + Samyang 8mm + 2x 430 EX II

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

generalnie to chyba pan profi fotograf zdawał sobie sprawe, że jeśli w czasie sesji towarzyszy (młodym i jemu) ktos z aparatem (mając zgode młodych) to bedzie robił zdjęcia, i jeśli wtedy mu to nie przeszkadzało to teraz uwazam to za mocno naciagane, przeciez mógł od razu zapowiedziec ze postronne osoby go rozpraszaja i pewnie wszyscy by sie podporządkowali
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

młodzi normalnie wywiązali się z umowy i byli zadowoleni zarówno z jego zdjęć jak i moich. Zobaczymy jak to się dalej potoczy
    Moze fotograf o tym nie wiedzial? Nie widzial drugiego fotografujacego.

Mnie byloby nieprzyjemnie gdybym ze swojej sesji z mlodymi zobaczyl zdjecia kogos innego z jego logiem/nazwa strony www lub reklamujace jego www - komercyjne www.

Masz z tego wlasnie slubu zdjecia na tej stronie: http://www.fotokostrzewa.pl/ ?

Masz swoja strone i wyglada ona na strone komercyjna.
    Chyba ze jezdzisz po calej Polsce i wykonujesz zdjecia za free?

Podlaczajac sie wiec pod jego prace reklamujesz teraz swoje uslugi.
    Troche "a feee".

Nie ma tu zadnego znaczenia czy jemu za to zaplacono a Tobie nie.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

na poczatku troche inaczej to wyglądało/inaczej to przedstawiłes, ale teraz po tym co zapodał Parteq nie mam juz do Ciebie tyle sympatii co na początku:-D
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zrobic nic Ci nie moze, co najwyzej naskoczyc.. ale nietaktem jest wykorzystanie zdjec z sesji ustawianej, gdy to nie Ty ją organizowales.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    na poczatku troche inaczej to wyglądało/inaczej to przedstawiłes, ale teraz po tym co zapodał Parteq nie mam juz do Ciebie tyle sympatii co na początku:-D
    Nie no, spokojnie, nie wiadomo jeszcze czy jest dokladnie tak jak opisalem

To domniemania na podstawie postow sawka.

Moze te zdjecia sa na jakiejs innej stronie tylko dla mlodych - jako pamiatka ze slubu.
    Nie na wlasnej - tej ktora podalem. To juz jednak "watkotworca" sawek moglby potwierdzic lub zaprzeczyc

Pełne uzależnienie

Domyślnie

sesja jak każda inna.... on ustawiał sobie młodych a ja od czasu do czasu strzeliłem. Młodzi też dla mnie pozowali a zdjęcia oddałem im za darmo
    To zupełnie zmienia sytuację i moja pierwsza wypowiedź nijak się do niej ma.
    Z jednej strony miałeś zgodę młodych na robienie zdjęć. Trzeba pamiętać, że na proces zrobienia zdjęcia składa się właśnie też ustawienie modeli, oświetlenia. Z drugiej więc strony, jeśli to fotograf faktycznie ustawiał Parę, a Ty robiłeś takie zdjęcia, umieściłeś je na stronie i firmujesz je swoim nazwiskiem, to nie jest to do końca w porządku. Jestem ciekaw zakończenia tej sprawy.
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 02-03-2010 o 21:33

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów