Co to za ściema ?
Facet pisze, że ma 17-40, 24-70, 70-200, a pyta o jakieś dekle
Po co ?
Co to za ściema ?
Facet pisze, że ma 17-40, 24-70, 70-200, a pyta o jakieś dekle
Po co ?
Pozdrawiam,
Pirx
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Dziobolek i Mgtan,
może ja jakiś "inny" jestem, ale nie rozumiem jak można, mając do czynienia z kolorami, kontrastami i ostrością stałoświetlnych eLek, rozglądać się za jakimiś dystorsjującymi w dolnych, i mydlanymi w górnych zakresach hyperzoomami ze zmiennym światłem typu 3.5-5.6. No, szkoda zdjęć.
Poza tym, niezależnie od tego jaką puszką dysponuje Nycio-n (nie raczył tego napisać, a z rozważanych obiektywów wynika, że ma cropa) "posiada" on już dwa znakomite spacerzoomy - 17-40 do miasta i 24-70 poza miastem.
Nie wyobrażam sobie (może wyobraźni mi brakuje), żeby ktoś posiadający wymienione, topowe zoomy rozglądał się za czymś "bardziej uniwersalnym".
Dlatego piszę : ściema jakaś.
Pozdrawiam,
Pirx
Cytat: PRIX
Nie nerw się chopie zaraz Ci odpowiem .W ubiegłym roku na wakacjach zabródziłem matrycę podczas częstej zmiany obiektywów paprochy były widoczne już na wyświetlaczu, dostawałem szału, nie miałem czym wyczyścić bo nic nie zabrałem.Wpadłem na ,,genialny,, pomysł a zdmuchnąć ustami no i stało się ,,rozchorowałem się'' za pierwszym razem trochę pomogło a za drugim drobinka śliny wpadła na matrycę.Proszę nie komentować mojego karygodnego czynu szkoda czasu zdawałem sobie sprawę że nie wolno tak robić.KONIEC
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
[QUOTE=Pirx;781548]Dziobolek i Mgtan,
może ja jakiś "inny" jestem, ale nie rozumiem jak można, mając do czynienia z kolorami, kontrastami i ostrością stałoświetlnych eLek, rozglądać się za jakimiś dystorsjującymi w dolnych, i mydlanymi w górnych zakresach hyperzoomami ze zmiennym światłem typu 3.5-5.6. No, szkoda zdjęć.
Kolego napisałem że puszka to 40D tylko niżej, sorki.Czytaj całoś a nie wybiórczo.Szukam takiego szkła aby nie nosić 6kg na co dzień w plecaku jak wybieram się na konkretne zdjęcia to albo dziwigam całość albo wybrany obiektyw ,obiektywy nie zawsze jest też czas na zmianę obiektywu gdy trafi się ciekawa sytuacja prawda?.Myślałem o 24-105 ale za krótki chciałbym 24-150 najlepiej eLkę ale takiego niema dlatego szukam dłuższego nie za długiego bo im dłuższe tym gorsz a naprawdę zależy mi na dobrych fotach .Uważam że nie warto tracić czasu i pieniądzy na kiepskie zdjęcia,nie jestem zawodowym fotografem więc nie orientuje się co warto kupić nie mam możliwości zrobienia testów,stąd moje pytanie. Tylko szczere propozycje oczekuję do bólu takich podpowiedzi szukam a nie chwale bo mam i spodziewałem się więcej konkretnych odpowiedzi co za a co przeciw przemawia za danynym obiektywem ale może jaszcze ktoś coś napisze?Może Ty? .Pozdrawiam.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dziękuję Wszystkim za dotychczasowe rady jednocześnie liczę że ktoś napisze swoje obiektywne opinie na temat jakiegoś obiektywu używanego przez siebie czy znajomego.
Ostatnio edytowane przez nycio_m ; 06-03-2010 o 09:23 Powód: Automerged Doublepost