trafne spostrzeżenie..
kaqkaba troszkę podaje szeroki zakres... ale finansowy... jak to mawia mój kolega z firmy "kup najlepszy na jaki Cię stać".. to poza zakresem powinno być wyznacznikiem.. darowałbym sobie dzielenie skóry na niedźwiedziu i przeliczanie finansów na dodatkowe filtry, osłony itp. bo to i tak wyjdzie z czasem w praniu...
C 10-22 to dobre szkiełko i bardzo mnie martwi brak jego w torbie - zwłaszcza, kiedy idę na miasto lub ostatnio byłem na Mazurach.. no szkoda, więc masz kaqkabajuż dobre szkło na spacer.. jeśli usilnie brakuje Ci czegoś od ok. 17mm to wspomniany T 18-270 będzie git inwestycją, zwłaszcza, że na spacerze f/2.8 nie będzie Ci potrzebne.. ale czy konieczne jest dublowanie ogniskowych 18-22mm? z drugiej strony wydanie podobnej kasy na T17-50 z VC jest nie do końca trafne jeśli będziesz musiał dopinać do tego jeszcze coś z zakresu 55-250.. a tak masz 3 dobre szkła, którymi w plenerze pofocisz z bananem.. bo nie mówimy tu o jechaniu w plener z młodymi po ślubie tylko pykaniu fotek ze spacerów.
#