' dobry pilot i na drzwiach od stodoły poleci ' ;p
' dobry pilot i na drzwiach od stodoły poleci ' ;p
50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !
Pasek! 50-tka ma ********y pasek! Nie wiedzieć czemu z napisem '50D'
Fantastyczny wątek![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Co ma 50D, czego żaden inny aparat nie ma? Fabrycznie zainstalowany zafarb zdjęć na purpurowo! W żadnym innym Canonie tego nie doświadczyłem (od 300D po 1D MKIII). Najnowszy firmware trochę to skorygował, ale problem ciągle występuje.
A tu proszę nie wprowadzać kolegów w błąd
To była wina software do wołania RAWów.
Wszystkie najnowsze wersje różnych wołaczy (ACR, LR, DPP) już tego problemu nie mają.
Sam robiłem porównanie z kumpla 40D i żadnego zafarbu na zdjęciach z 50D nie było zarówno na RAW jak i sRAW1 i sRAW2
Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX
ma najlepszy wyświetlacz w seri xxD
kiedyś porównywałem 50D do 40D... jak kupowałem swojego... i jedyne co mi się rzuciło w oczy to... za duża różnica w cenie... a za mało różnic pomiędzy modelami... no może ilość MPIX której nie wykorzystam... ale moim skromnym zdaniem... z którym nie musicie sie zgadzać równie dobrze 50 powinna nosić numer 45D bo nie ma tam gigantycznych róznic jakie powinny być pomiędzy modelami
Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48