Zobacz wyniki ankiety: Ile śrenio miesięcznie robisz zdjęć ??

Głosujących
85. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Ile robisz średnio zdjęć w miesiącu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Powinna być ankieta uzupełniająca - do tej "ile robisz zdjęć miesięcznie" powinno się jeszcze pytać "ile z tych zdjęć do czegoś się nadaje". Do tej skromnej refleksji skłoniła mnie wypowiedź kocisa (22 DVD i 52 zdjęcia dające satysfakcję)...

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przepraszam wszystkich nie zadowlolę , to tylko ograniczenia techniczne powodują to zę nie mogłem zrobić jakieś bardziej zaawansowanej i jakis applet z wykresikiem, ale nie da sie !!
    Może admin udzieli pierwszej pomocy ?

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Podoba mi sie jest 62 głosy w ankiecie a odwiedzających było 315 :-) widać mamy na forum "nieśmiałych" co boją się kliknąć, może by ich zachęcić brawami hehe.
    Żeby nikt mi nie zarzucił napisze także że do tej grupy mogą należeć i tacy co mają tę ankiete w głębokim poważaniu i uznają że to bzdura!
    Nie mam osobiście nic przeciw nim, ale jak wchodzi to ma klikać i kropka !

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoody
    Nie mam osobiście nic przeciw nim, ale jak wchodzi to ma klikać i kropka !
    A ja wszedłem (i to drugi raz dzisiaj) i nie kliknąłem i nie kliknę. I co mi zrobisz?

Poza tym Twoje błędne cytowanie niespecjalnie ułatwia zrozumienie co masz na myśli...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    A ja wszedłem (i to drugi raz dzisiaj) i nie kliknąłem i nie kliknę. I co mi zrobisz?
    "ja jestem kierownikiem tej szatni ...i co pan mi zrobi?"

Ja tez nie klikne bo nie znam odpowiedzi. Sa miesiace, w ktorych robie po 50 fotek a w innych po 500 ...nie chce mi sie wyciagac sredniej

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

ja mam aparat 5 miesiecy i obecnie zrobione mam 13,500 fotek wiec na miesiac wychodzi 2700 zdjec
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

O witam kolege z Tarnowa Gdzie focisz w mieście ?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Czesc, wiesz ja robie praktycznie fotki tylko na rajdach samochodowych. A jak w tarnowie jest jakis rajd amatorski to albo startuje w nim jako zawodnik albo robie zdjeica
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

no ja się chyba zaliczam do grupy 1001-4000 ... Jak miałem D30 to zrobił on ok. 140 tyś fotek - a licząc jego okres życia - do momentu sprzedaży to wyszłoby na oko 36 miesięcy ... kurde... kupa czasu!... A co do liczby zdjęć, to przyznam się, że wychodząc i decydując się na robienie zdjęć - obojętne, nie zależy od tematu - czy to reporterka, ślub, street photo, czy może jeszcze cosik innego to zakładam, że jakieś zdjęcia 'ludzkie' (czyt. dobre) muszę przynieść - dlatego się staram . Ostatni wieczór - 60 fotek zrobionych, dobrych - 11 w tym bdb (jak na mój gust) - 4. aaa... nie liczę jeszcze panoramek - tam się inaczej liczy 3-4 fotki = 1 ujęcie ... to do tych 11 dobrych z 60-ciu dopisuje jeszcze jedno .
    To fakt, są dni kiedy się nic nie robi, są takie, kiedy się robi za dużo, są chwile, kiedy z wakacji przywozi się 5-10GB fotek na databanku i co z tym robić? Moje archiwum z D30 to w tym momencie ok 50 płytek CD (na nich wyłącznie RAW + wyedytowane Tiffy) + jakieś 30 płytek DVD RAWów i różnych innych - JPEG, PAN, TIFF, itd, itd... A... gdyby liczyć płytki dla klientów i bank zdjęć weselnych - wcześniejszych (archiwizuję wszystko, JPEG, TIFF, CRW) to należy doliczyć 'okrągłą liczbę' 93 płytek DVD :P... (ale one nie są zawsze w 100% zapełnione)...
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

Policzyłem... (50x0,65GB + 30x4,7GB + 93x4,7GB) x 50% (średnie zapełnienie płyt) = ~300GB... fiu fiu - sporo
    Jeśli podzielić to przez wielkość średniego RAW'a z D30 (ok 4MB z JPEGiem) to wychodzi ok 76 800 fotek. Ale to jest zawyżona liczba. Z tego co mi się wydają, wielkość zawyżają pliki w TIFFiem. Myslę, że mam archiwum ok. 40K fotek... takich, kóre chciałbym sobie zostawić...

A teraz taka mała dygresja OT - pomyślcie sobie, że kiedyś zgrywało się dane na dyskietki 1,44 MB (wcześniej 720kb, a jeszcze wcześniej 360kb, 180kb i wcześniej taśmy magnetfonowe itd...) - i teraz na jedną płytkę DVD można nagrać prawie 3,5K takich dyskietek... kiedyś nasze dziecie może nam zgrają wszystkie zrobione w życiu zdjęcia, na jedną płytkę (bądź inny nośnik) wielkości znaczka pocztowego i powiedzą 'masz tato (dziadziu - jeśli by to wnuk dawał) - tutaj jest obraz Twojego całego życia'... Mocne - prawda?...
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów