Zobacz wyniki ankiety: Ile śrenio miesięcznie robisz zdjęć ??

Głosujących
85. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Ile robisz średnio zdjęć w miesiącu

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

hehe .. dobije do 10000 zdjec i licznik przekreci sie na 1 w nazwach plikow

"Okazja. .. zrobione tylko kilka fotek"
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

57,818181818181818181818181818182

srednio miesiecznie przez ostatnie 33 miesiace. Przedtem okolice 0, z wakacyjnymi wyskokami

Edit:
    zapominialem o slajdach.... Pewnie przekroczy 58.
    Ostatnio edytowane przez fredi ; 15-10-2005 o 14:26

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Zaglosowalem na opcje 51-100. Mniej wiecej sie zgadza. Ostatnio robie coraz mniej fotek co mnie bardzo niepokoi. Niestety nawal pracy zmusza do rozstania sie z aparatem na jakis czas...

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoody
    Były rózne może ja coś od siebie.

Ile średnio miesięcznie focisz , chodzi o widełki.
    Co wy na to ?

Eeee tam. Nacisnac spust to i szympans potrafi.
    Moze zrob ankiete, p.t. ile robisz miesiecznie zdjec, ktore po wydrukowania na sporym formacie nadaja sie do pokazania/pochwalenia. Lub cos w ten desen.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie da sie tego dokladnie policzyc. W jednym miesiacu wiecej, w innym mniej. Poszedlem wiec na latwizne - jak sprzedawalem 10D to mial 15000 nastukane i 18 miesiecy = 833 fotki/mies 8) . Z 20D chyba jest podobnie chociaz raczej mniej.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Przy okazji tego pytania zrobiłem remanent w katalogu foto. Jest tam równowartość 22 płyt DVD. Szleństwo!
    Przez ostatnie 3 lata zrobiłem 52 dobre zdjęcia. To są te, które dałem naświetlić na format 45x30cm, 91 na formacie 30x20cm, ~500 na 15x10cm. Mniejszych nie robię. Reszta to badziewie przechowywane w postaci elektronicznej.
    Średnia 17,86 na miesiąc. Przy ilości pstyków szacowanej na 12000, średnia 333 na miesiąc.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A liczy się ilość stuknięć migawki, czy ilość zdjęć zostawionych po pierwszej, bardzo zgrubnej selekcji? :-) Bo u mnie te liczby są znacząco różne ;-)

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

20D u mnie już zrobił 11tys. od chyba kwietnia. czasem 100 zdjęć to jest jedna sesja. czasem jeden wyjazd wakacyjny to jest 1000-2000 zdjęć. a czasem 500. czasem idę na spacer z aparatem i wracam bez żadnej fotki. czasem miesięcznie 120 zdjęć a czasem 1500. nie ma reguły. jak robię zdjęcia w trakcie wywiadów to ciężko nie korzystać z 5kl./sek. dwie zwykle są do kosza (przymknięte/przymykane oczy), reszta już do oglądania. i tak wychodzi z tego,*że oglądam na komputerze 60% tego co pstryknąłem, resztę wywalam jeszcze na poziomie aparatu. z 11tys. robi się 6.5tys. zapisanych w archiwum. z tego wywołałem może 100. sprzedałem może 40. użyłem w projektach graficznych (tym się zajmuję) z 20-30. statystyka to tylko liczby. pstrykam dalej
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    hehe .. dobije do 10000 zdjec i licznik przekreci sie na 1 w nazwach plikow
    dokładnie, zaczynam wprowadzać własny system numeracji :-)
    gra i buczy bebop

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

"A liczy się ilość stuknięć migawki, czy ilość zdjęć zostawionych po pierwszej, bardzo zgrubnej selekcji? Bo u mnie te liczby są znacząco różne "

"Eeee tam. Nacisnac spust to i szympans potrafi.
    Moze zrob ankiete, p.t. ile robisz miesiecznie zdjec, ktore po wydrukowania na sporym formacie nadaja sie do pokazania/pochwalenia. Lub cos w ten desen."

[quote=Hoody]Chciałem zrobić w sumie to tak: ile i z czego ile zostawiasz, ale wg mnie to nie można zrobić 2ch ankiet na jedej stronie
    Wieć może jak ta sie skończy to na 2tyg włączy się ile sensownych ... i będzie jakiś średni obraz ?

Ja myśle ze jak teraz ktoś kliknie 10000 miesięcznie a potem w następnej ankiecie kliknie , żę 5 dobrych miesięcznie to da to pewnien obraz sprawy...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów