Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: obiektyw do pełnej klatki

Domyślnie obiektyw do pełnej klatki

witam kolegów.
    za chwilke bede nowy w kregu Canona włąsnie sprzedaje dotychczasowy sprzet i udalo mi sie dozbierac troszke kasy i przesiadam sie na 5D mk1.
    i tu pytanie odnosmie obiektywow, mianowicie chodzi mi o oznaczenia dla pełnej klatki. w wypadku Sigmy to wiem DG w oznaczeniu, zeszta do takiego szkielka na poczatek sie przymierzam:
    http://www.sigma-foto.pl/sigma-24-70...sm,479,pr.html
    a mozecie mi podpowiedziec jak to wyglada u innych producentow, bo moze trafne byloby wziac cos innego pod uwage.
    w obiektywach Canona wystepuje EF, EFs...

prosze o taka podpowiedz.

dziekuje za info i pozdrawiam Piotr

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Masz przyklejony temat nawet szukajki nie trzeba było używać...

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5917
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Domyślnie

dzieki bardzo, to przegladalem juz.
    pozdrawia serdecznie, czasami najpierw sie zada pytanie a pozniej zacznie rozgladac

Piotr

Domyślnie

Nie wiem co miałeś wcześniej ale 5DMkI zasługuje na dobre szkła. EF, DG... no i oczywiście ZE!!!
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Domyślnie

tak dokladnie.
    do tej pory pstrykalem Nikonem D80 i Sigma 17-70 2.8-4.5 i tak pojawila sie okazja przesiasc sie. a co do szkla, to na poczatek wlasnie o sigmie 24-70 2.8 myslalem. od czegos trzeba zaczac, a mysle, ze puszka 5D sprawi mi duzo frajdy.

Piotr

Uprawnienia umieszczania postów