Jeżeli tylko się zgodzi - może być![]()
Czym ryzykuję? Banem najwyżej. Wchodzę.
1. micles
2. trzeszcz6
3. leCoq
4. stdanielo
5. deffik
6. rekin
7. zmaku
8. matusp
A powiedzcie mi kiedy ruszy pierwsza edycja? Może uda mi się już mieć do tego czasu C5D + C50 f/1.4, jest to w miare uniwersalny set, więc powinienem dać rade.
https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC
Dlaczego trzeba ograniczać ilość uczestników? Im więcej osób bierze udział w takich zabawach tym chyba fajniejsze efekty. Przy ograniczeniach, byliby równi i równiejsi... dość łatwo można by było redukować 'konkurencję', gdyż np. nie załapywała by się na listę startową...
Szkoda że u mnie krucho z czasem ostatnio, może kiedy indziej się przyłączę do zabawy![]()
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Kiedy planujcie start?
Jak długo będzie trwał pojedynczy Battle?
Szykuję mi się wyjazd i nie wiem, czy teraz się zapisać, czy czekać na kolejne edycje.
Ograniczać trzeba, bo liczba miejsc w pojedynczej sondzie jest ograniczona (chyba).
Chyba że nie robilibyśmy sond, tylko zwykłe wątki - pierwszy post ze zdjęciami, a następne to głosy uczestników. Możnaby wtedy dać użytkownikowi głosującemu do dyspozycji 3 wyróżnienia : 5, 3, 1 punktów na przykład. Nie wiem jak to wszystko wyjdzie w praniu, czy takie zmienne będą optymalne i nie będą w jakiś jednoznaczny sposób o czymś przesądzać czy coś. Zróbmy jedną krótką rundkę próbną w celach testowych i zapoznawczych, a po tej pierwszej pilotażowej już coś większego wtedy. Pomysł z ligami bardzo mi się spodobał :P
Termin startu bliżej nieznany, ale jak już powiedziałem A, to niedługo trzeba będzie powiedzieć B. Proponuję okres tygodniowy :
dzień 0 - otrzymanie pierwszego tematu
dzień 7 - wystawienie pierwszej sondy i otrzymanie drugiego tematu
dzień 14 - zakończenie pierwszej sondy, wystawienie drugiej sondy i otrzymanie trzeciego tematu
...
Ostatnio edytowane przez micles ; 03-03-2010 o 16:30
Parteq, gdybyś przeczytał posta ze strony wcześniej, wiedziałbyś, że zmieniam sprzęt i przez jakiś czas nie będę miał czym robić zdjęć. Na początku będę miał tylko jeden obiektyw, dopiero potem będą pieniądze na reszte. Po prostu nie chce dołączać się do gry, jeśli nie będę miał jak w niej uczestniczyć.
Micles, świetny pomysł, naprawdę podoba mi sie!![]()
Ostatnio edytowane przez UrGuR ; 03-03-2010 o 16:44
https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC
To i ja spróbuje.
1. micles
2. trzeszcz6
3. leCoq
4. stdanielo
5. deffik
6. rekin
7. zmaku
8. matusp