Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Canon S3IS rozładowuje szybko baterię

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez genzos Zobacz posta
    wiem ze to eos a reszta jest napisana na aparacie
    Wiesz że to EOS?
    A wiesz że 'EOS' to nazwa lustrzanek Canona. I tylko i wyłącznie lustrzanek (analogowych i cyfrowych). A nazwa S3 IS na korpusie sugeruje że rozmawiamy o kompakcie cyfrowym, nie lustrzance.
    Tak więc czy na pewno jesteś pewna że to EOS?
    Jak tak to masz jakiś eksperymentalny model bo nie ma w świecie lustrzanek Canona modelu oznaczonego S3IS.
    Choć raczej podejrzewam że po prostu Tobie to wszystko jedno czy kompakt czy lustrzanka... co nie oznacza zezwolenia na wprowadzanie innych w błąd .

genzos
    Guest

Domyślnie

http://www.dpreview.com/news/0602/06022111canons3is.asp

Bardzo proszę o pomoc na problem jak w temacie.
    Ostatnio edytowane przez genzos ; 01-03-2010 o 23:31

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

http://www.dpreview.com/news/0602/06022111canons3is.asp

Bardzo proszę o pomoc na problem jak w temacie.
    mam wersje wczesniejsza tego aparatu. U mnie ten problem nie wystapil ale moze jest to wina wlaczonej w tryb ciagly stabilizacji, badz ustawienia na full jasnosc wyswietlacza. Nic innego nie przychodzi mi do glowy. Skoro nowe baterie zachowuja sie podobnie i nic w ustawieniach aparatu nie zmienialas, moze to wina stykow.. Najlepiej oddaj do serwisu na "przeglad" i wycene. Jesli koszt bezie wiekszy niz 150zl to nie wiem czy jest sens to robic.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to to jest PowerShot (oznaczenie serii kompaktów) a nie EOS (oznaczenie lustrzanek).

A na temat - ja bym słał do serwisu. No ale co to za pomoc...

genzos
    Guest

Domyślnie

Skoro wina styków, to zaproponuje coś takiego, aczkolwiek proszę o opinię.
    Mieszkam za granicą i tu można kupić taki specjalny spray do czyszczenia kontaktów elektrycznych, gniazdek, po polsku to chyba antyutleniacz, czyści z tlenków, które powodują rdze itd.
    Może spróbować najpierw tym?

Do roshuu: sama nie wpadłabym na zdefiniowanie tego problemu w ten sposób, gdyby nie podobny problem u moich znajomych z aparatem (co prawda innej firmy), ale u nich ostatecznie bateria wyładowywała się po 5 zdjęciach. Oni nie potrafili naprawić tego aparatu więc ostatecznie kupili nowy. Natomiast ja chciałam spróbować, bo być może ktoś jeszcze miał ten problem i znalazł rozwiązanie.

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Skoro wina styków, to zaproponuje coś takiego, aczkolwiek proszę o opinię.
    Mieszkam za granicą i tu można kupić taki specjalny spray do czyszczenia kontaktów elektrycznych, gniazdek, po polsku to chyba antyutleniacz, czyści z tlenków, które powodują rdze itd.
    Może spróbować najpierw tym?

Do roshuu: sama nie wpadłabym na zdefiniowanie tego problemu w ten sposób, gdyby nie podobny problem u moich znajomych z aparatem (co prawda innej firmy), ale u nich ostatecznie bateria wyładowywała się po 5 zdjęciach. Oni nie potrafili naprawić tego aparatu więc ostatecznie kupili nowy. Natomiast ja chciałam spróbować, bo być może ktoś jeszcze miał ten problem i znalazł rozwiązanie.
    Ja nie jestem pewny na 100%, ze to styki wiec nie polecam Ci ich czyszczenia. Raczej chodzilo mi o jakies ewentualne wewnetrzne "grzanie" elektorniki co powodowac moze nagle rozladowanie baterii. Najlepiej oddaj do ekspertyzy do serwisu.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pingwin Wielki
    Guest

Domyślnie

Może jakieś "zimne luty" na płytce drukowanej. W warunkach domowych raczej ciężkie do naprawienia, w serwisach elektronicznych powinni dać radę. Najlepiej zacząć od firmowego.

Uprawnienia umieszczania postów