Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Ostrosc Tamron 17-50 2,8

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Wg mnie ten obiektyw powinien dawać lepszą jakość zdjęcia - no chyba, że mój był popsuty - bo było dużo ostrzej

I to mydło...

Micles - nie gadaj głupot - u mnie na 2.8 było ostro jak cholera.

Nie piszcie, że Tamron to tamron i nie musi dawać dobrej ostrości. Ten obiektyw jest ostry jak żyleta - tylko trzeba trafić.

Ten z tego wątku jest moim zdaniem nietrafiony. Aczkolwiek na odbitce A4 i tak nie będzie tego widać.
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhostRider Zobacz posta
    Wg mnie ten obiektyw powinien dawać lepszą jakość zdjęcia - no chyba, że mój był popsuty - bo było dużo ostrzej

I to mydło...

Micles - nie gadaj głupot - u mnie na 2.8 było ostro jak cholera.

Nie piszcie, że Tamron to tamron i nie musi dawać dobrej ostrości. Ten obiektyw jest ostry jak żyleta - tylko trzeba trafić.

Ten z tego wątku jest moim zdaniem nietrafiony. Aczkolwiek na odbitce A4 i tak nie będzie tego widać.
    Miałem 4 przebierane tamrony, 2 x 28-75, później 2 x 17-50. Tamrony są bardzo dobre optycznie, wszystkie były ostre jak żyletki, ale podstawowy problem z tymi słoikami był taki, że ostrzyły tam gdzie chciały - miały spory FF na szerokich końcach. Wiele udanych fotek po nich jednak zostało, piątej wymiany już nie było - oddałem mojego ostatniego tamrona za darmo, żeby przerwać tę passę. Lepiej sypiam od tamtej pory. Przyrzekłem sobie - nigdy więcej tamrona.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Uprawnienia umieszczania postów