Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 95

Wątek: 24-105L/4 w rękach bebopa...

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Właśnie o to mi chodziło Zastanawiałem się - myślę jak chyba wszyscy którzy chcą wydać jakies większe pieniądze - nad różnymi wersjami zakupu. W grę nie ukrywam wchodziła też m.in. obok 24-105L wersja z 17-40L i 70-200L (oczywiście w tej wersji dla mniej wymagających :wink: ) ale obok niewątpliwie nieco wiekszych pieniędzy które trzeba na to wydać nie mam pełnego zakresu. A tu w przypadku 24-105L mam zakres który mnie w tym momencie całkowicie satysfakcjonuje. Muszę tylko teraz przygotować swoja piękniejszą połowę do kolejnego "drobiazgu" ktory MUSIMY :grin: sobie kupić. Chociaż po moich wieloletnich fanaberiach z kinem domowym gdzie wydałem ... bardzo duzo, jest już na te sprawy przygotowana. Myślę jednak że bez jakiegos powaznego wyjścia po tzw. ciuszki się nie obędzie :wink:
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Costus
    Muszę tylko teraz przygotować swoja piękniejszą połowę do kolejnego "drobiazgu" ktory MUSIMY :grin: sobie kupić.[...]
    Myślę jednak że bez jakiegos powaznego wyjścia po tzw. ciuszki się nie obędzie :wink:
    to jest właśnie to, co tygryski lubią najbardziej

MY, z tego 'drugiego klubu' kontynuujemy zakupy wraz ze słowami piosenki: "niech żyje wolność, wolność i swoboda" ...

Bywalec Awatar przemo_21
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Poproszę o fotki z f.4 na począku i na długim końcu z tego szkła.

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    ja ze swojego 24-105L jestem zadowolony, nie żałuję wydanych pieniędzy, ale nie ukrywam, że wolę stałki. zaraz przejrzę ile z ostatniej sesji robiłem jakim obiektywem. ale przy f11 to chyba nie jest duża różnica w ostrości pomiędzy szkłami...
    Witam ponownie
    Muszę się pochwalić :grin: Mikołaj spisał się na 1000% :-D 24-105L jest już w domku - niestety musiałem trochę przekupić swoją piękniejszą połowę :grin: Ale z tym się liczyłem że nie pójdzie mi łatwo :wink: Przy okazji spróbuję trochę potestować obiektyw

pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Costus
    Witam ponownie
    Muszę się pochwalić :grin: Mikołaj spisał się na 1000% :-D 24-105L jest już w domku - niestety musiałem trochę przekupić swoją piękniejszą połowę :grin: Ale z tym się liczyłem że nie pójdzie mi łatwo :wink: Przy okazji spróbuję trochę potestować obiektyw

pozdrawiam
    Tak, testuj i daj znać jak chodzi z 350. Też się do niego przymierzam i baaardzo jestem ciekaw. Interesuje mnie zwłaszcza jak ostrzy przy f4. Słyszałem opinie że przy 105 trzeba go leciutko przymknąc bo troszkę mydli w stos. do innych ogniskowych. Sprawdź i wrzuć jakieś fotki (byle nie tablice) do działu testy.
    Niecierpliwie czekam...
    Mirek
    BTW Gdzie i za ile kupiłeś?
    Ostatnio edytowane przez mirhon ; 07-12-2005 o 11:15
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    BTW Gdzie i za ile kupiłeś?
    Witam ponownie
    Kupiłem w Foto-it w Warszawie.Po raz kolejny jestem bardzo zadowolony z profesjonalności obsługi tej firmy . Namiary znajdziesz w Allegro (dzisiaj oglądałem i jest aukcja Foto-it z tym obiektywem).

Bywalec Awatar przemo_21
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Można zobaczyć wycinki 100% z f.4 na szerokim jak i na długim końcu

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Ukasz - nie znasz zasady, ze jesli zoom posiada więcej niz trzykrotnosc dolnej ogniskowej to musi byc totalne gowno. Ktos kiedys wyliczyl, ze dobry zoom nie moze przekraczac tej 3-krotnosci
    Ot taka niepisana zasada.
    eeee.....no chyba nie dotyczy starej, zapomnianej e"L"ki 35-350 z półki dziadka Canona? A tak ogólnie - te "L"ki się po prostu zdewaluowały.Ja wiem że komputery ti i przeliczą szybciej nowe szkła i wyprodukują....ale te stare, klasyczne mają w sobie coś co widac na zdjęciach.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    .... że ginie rynek dla fotografów ślubnych. z drugiej strony ludzie po prostu nie mają kasy.
    mają mają: teraz każdy ma aparat cyfrowy - niektórzy nawet świetny (nigdy nie miałes problemów na zdjęciach z lampami innch ludzi?!).I z tym jak z "kamerowaniem" - dopóki ktoś się nie porzyga oglądając morsko- amatorski film (rozkołysany) robiony dla oszczędności przez "zaradnego kuzyna" - nic się nie zmieni.Będzie gorzej.A dlatego też że poziom tego co oferują "profi" t a k się obniżył że każdy mówi: za to 5 stów?! To ja zrobie lepsze (czytaj takie same).I to prawda: czasem jak przyglądam sie na imprezie kto i czym robi (a to zawodowcy) to mnie śmiech pusty chwyta...Samo sobie ten bicz kręcicie na własną.....

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    Samo sobie ten bicz kręcicie na własną.....
    to znaczy kto kręci, bo ja się zgubiłem. ja fotografii ślubnej nie uprawiam, a mnie cytujesz. ba nawet pisałem na forum moją opinię o robieniu zdjęć ślubnych przez team a nie jednego fotografa (w czym widzę sens i większe możliwości - ba lepszą obsługę klienta). pisałem też że gorszy pieniądz wypiera lepszy (co jest niczym nowym) także w fotografii.
    gra i buczy bebop

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów