Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Jaki aparat "koncertowy" ? Min. 1000zł

Lisq
    Guest

Domyślnie Jaki aparat "koncertowy" ? Min. 1000zł

Witam. Zamierzam kupić aparat kompaktowy (wiem, że lepsza lustrzanka, ale jako że głównym celem jest używanie aparatu na koncertach, to to od razu dyskwalifikuje lustrzankę. z lustrzankami nie wpuszczają, z kompaktowymi już tak [chyba, że zabronia wnoszenia jakichkolwiek aparatow, ale jeszcze mi sie to nigdy nie zdarzylo]).

A jako ze jestem laikiem w tych sprawach, dlatego chcialbym sie was poradzic.

Aparat głównie bedzie uzywany podczas koncertow (nie, nie bede co dwa dni chodzil na koncerty po prostu pisze to dlatego, zebyscie wiedzieli, do czego ma mi najbardziej sluzyc, pod jakim wzgledem musi byc najlepszy taki aparat. bo do zwyklego uzytkowania to nadaje sie kazdy, ale do koncertow, juz nie :P)
    Mam co prawda w domu dwa aparaty, do zwyklych zdjec sa ok, ale na koncertach sa beznadziejne. Kupione pare lat temu, teraz juz sa beznadziejne, uszkodzone pare razy, szybko zzeraja baterie, maja malo pamieci itp. Zdjecia sa mega zamazane, dzwieku prawie wcale nie slychac, filmiki to kit... Wszystkie inne na yt amatorskie sa lepsze :P Dlatego chcialbym kupic jakis nowy, porzadny i w miare drogi aparat, glownie ze wzgledu na koncerty.

Chcialbym moc robic z daleka ostre fotki, bez zamazywania. Chcialbym tez miec dobry dzwiek, dobrej jakosci filmiki na ktorej slychac piosenki, a nie szum, ale filmy to drugorzedna sprawa. Najbardziej zalezy mi na zdjeciach. Zeby byly ostre, nie byly zamazane, zeby mozna bylo robic z oddali bardzo dobre fotki.

Na aparat moge wydac... W sumie to sam nie wiem Mysle, i nie tylko ja, ze ponizej 1000zl nie ma co kupowac. Wiec tak ponad 1tys. Chyba, ze jakis mega super fajny bedzie za ciut wiecej, no to tez poprosze o propozycje W koncu aparat ma byc DOBRY i ma sluzyc na lata, wiec lepiej wydac wiecej. No i zeby byl w miare prosty w obsludze, a nie jakis super skomplikowany, z 50 przyciskami i setka bajerow... Niepotrzebnie mi to :P

Prosze o porade!

Jesli trzeba jeszcze dodac jakies informacje, to piszcie, nie wiem co jeszcze mam dodac Najlepiej gdyby aparat byl juz w sprzedazy (chcialbym go kupic w przeciagu 2 tygodni).

Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

masz za duze wymagania, nawet dobra lustrzanka z jakims przyzwoitym amatorskim obiektywem nie gwarantuje niezlych zdjec koncertowych

takiego aparatu jakiego Ty oczekujesz nie ma,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna Awatar rbanach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Lumix LX-3 jedynie, ale to szerokie kąty tylko. Ciężko z takimi wymaganiami coś dostać.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

takie rzeczy to tylko w erze

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Kup sobie Canona G8,9 albo Canona SX 20 ... w przypadku pierwszego, wielkosc pudelka papierosow, rawy, itd itd. Obraz video zupelnie ok, dzwiek co prawda w Mono.... ja go mam wlasnie do sytuacji kiedy wiadomo ze akredytacji nie bedzie a fotki chce robic. SX20 jest tez bardzo fajny, parametrami lepszy choc ma tylko JPG. Ale jest troche wiekszy i moze rzucac sie w oczy.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uprawnienia umieszczania postów