Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Wady CY200K

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Porównywał ktoś Tampy CY 200/300K do Powerluxów?? Ma jakieś spostrzeżenia??

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Wady - mały zakres regulacji (tylko 1/8), brak wymuszonego chłodzenia (jest dopiero od modelu 400Ws), brak zabezpieczeń.
    Zalety - cena, "stara" konstrukcja: w trakcie dość intensywnej pracy z jednej 300 poszedł lekki biały dymek, okazało się, że nie wytrzymały kondensatory zapłonowe (chyba się ugotowały)-wyciek, stopiony plastik. Sprawę załatwiła wizyta w najbliższym sklepie z częściami elektronicznymi (koszt elementów ok. 10-15zł) i po 10min lampa odżyła. Biorąc pod uwagę elementy na płytkach, z serwisem (pogwarancyjnym) poradzi sobie każdy średnio rozgarnięty elektronik.
    Dziś mimo wszystko radziłbym sprawdzić Powerlux VE, opis techniczny wygląda zachęcająco.
    To pewnie dlatego, że w instrukcji napisali max 4-5 błysków na minutę (co 12s). W przypadku właśnie, gdy nie przestrzegana jest instrukcja, a kondensatory wysiądą gwarancja nie zostanie uznana. To chyba największy minus tych lampek. Jednak cenowo wyglądają bardzo dobrze.

A jeszcze to dziwne, że jest jedna instrukcja do wszystkich 4rech lamp (200,300,400,600) - w końcu chińszczyzna .

jakieś tam canony

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregmaslowski Zobacz posta
    jest instrukcja, a kondensatory wysiądą gwarancja nie zostanie uznana. To chyba największy minus tych lampek. Jednak cenowo wyglądają bardzo dobrze.
    Spaliłem ostatnio 500Ws (po 8h trzaskania butów na foldery). Smród i dym, nie dało się wywietrzyć studia przez godzinę. Koszt naprawy w funsports (plus wymiana potłuczonego czujnika fotoceli) 80zł. Chyba nie ma się czym przejmować i odliczać sekund do kolejnego strzału, prawda? BTW, lampki znoszą mi takie traktowanie od przynajmniej 5 lat, dopiero miałem pierwszą taką naprawę.
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czyli co czytać instrukcje przed zakupem ? Generalnie pierwsze słysze żeby te lampy tak specjalnie trzeba było traktować.
    no comment...

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

Hmm. Nie wiem czemu, ale ja tam raczej instrukcje użytkowania czytam (oczywiście bez przesady), a nikomu czytać nie każę przecież.

Co do obsługi, to sam się tym nie przejmuje i nie liczę. Słyszę bzyk, wiem, że mogę dalej cykać. Napisałem informacyjnie.

jakieś tam canony

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów