Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Wady CY200K

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przetłumaczę może na polski
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    (Chińczyki < {Hensel, Fomei}) != (Hensel = Fomei)
    To, że kolega napisał, że Chińczyki mniej porządne od lamp typu Hensel, Fomei nie implikuje, że Hensel jest tak samo porządny jak Fomei.

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Przetłumaczę może na polskiTo, że kolega napisał, że Chińczyki mniej porządne od lamp typu Hensel, Fomei nie implikuje, że Hensel jest tak samo porządny jak Fomei.
    aaaaaaaaa.... OK, teoretyzujesz...

Podłączyłem się pod wątek, bo być może sam niedługo będę się rozglądał za jakimiś amatorskimi lampami.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Przetłumaczę może na polskiTo, że kolega napisał, że Chińczyki mniej porządne od lamp typu Hensel, Fomei nie implikuje, że Hensel jest tak samo porządny jak Fomei.
    bledny symbol implikacji....
    uzyles symbulu != co oznacza rozny od )
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No to narysuj znaczkami ascii przekreśloną implikację...

-\-> ? Raczej nieczytelne to.

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

witam
    mam i chinczyki i bowensy 750pro
    fakt blyskaja wszystkie ale jednak komfort pracy w bowensach duzo lepszy - chce miec o 1,3ev wiecej swiatla to tyle mam bez testowania swiatlomierzem.
    po za tym niby mi sie w canonie nigdy to nie zdazylo ale jedna z klientek w studiu robila pentaxem z wyzwalaniem za pomoca kabelka i CY potrafilo dosc czesto nie blysnac.
    Po za tym mam jeden softbox ktory na Bowensy wchodzi idealnie a na chinczyki zalozyc sie nie da ale to wina raczej softa bo ma grubszy odlew ktory nei wchodzi w mocowanie.
    wiecej grzechow nie pamietam.
    Mysle ze to bardzo fajne lampki jak za te cene ale jak bede kupowal cos do studia to jednak wezme cos wyzej.

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Witam.
    Użytkuję CY200K z softami 60x90 już przeszło rok. Problemów nigdy nie doświadczyłem, nic się nie spaliło, działają stabilnie, różnicy w WB nie zauważyłem (obie lampy błyskają identycznie).
    Moje doświadczenie zamyka się jedynie w obrębie tych lamp, z innymi nie pracowałem, tak więc nie jestem w stanie porównać.
    Myślę że jak na początek, dla fotografa studyjnego - amatora, są to świetne tanie lampy, na których można się wiele nauczyć i osiągnąć.
    Pozdrawiam.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Myślę że jak na początek, dla fotografa studyjnego - amatora, są to świetne tanie lampy, na których można się wiele nauczyć i osiągnąć.
    Dopiszę tylko, że warto zainteresować się większymi modelami. Dodatkowo posiadają aktywne chłodzenie i ciut szybciej się ładują. Przy większych softach to jednak ma znaczenie Reszta bez zmian.

Pierwsze lampki kupiłem z 5 lat temu, do tej pory udało mi się uszkodzić tylko jedną 500Ws (za to smród był nie do zapomnienia).

Ogólnie nie jest to sprzęt ani precyzyjny, ani wygodny, ale na wyjazdach sprawdza się zadowalająco.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Fakt, mnie akurat nie potrzebne były większe gdyż "studio" zaaranżowałem u siebie w domu tak więc mocy mi starcza
    Ale planuję dokupić coś silniejszego z przeznaczeniem plenerowym.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Ja z kolei ma CY300K i sprawdzają się bardzo dobrze! jedyne na co mogę narzekać to mocowania softboxów... Niby jest szybko złączka ale trochę zabawy z tym jest. Nie tak łatwo zmienić duży softbox na mały strunieniowy "garnek" a następnie założyć softbox ponownie. zatrzaski blokują się. Wypracowałem sobie w prawdzie system ale to powinni poprawić...
    Czas ładowania mógłby być szybszy... wychodzi to podczas sesji dzieciaków.
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie

Wady - mały zakres regulacji (tylko 1/8), brak wymuszonego chłodzenia (jest dopiero od modelu 400Ws), brak zabezpieczeń.
    Zalety - cena, "stara" konstrukcja: w trakcie dość intensywnej pracy z jednej 300 poszedł lekki biały dymek, okazało się, że nie wytrzymały kondensatory zapłonowe (chyba się ugotowały)-wyciek, stopiony plastik. Sprawę załatwiła wizyta w najbliższym sklepie z częściami elektronicznymi (koszt elementów ok. 10-15zł) i po 10min lampa odżyła. Biorąc pod uwagę elementy na płytkach, z serwisem (pogwarancyjnym) poradzi sobie każdy średnio rozgarnięty elektronik.
    Dziś mimo wszystko radziłbym sprawdzić Powerlux VE, opis techniczny wygląda zachęcająco.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów