DPP 3.8 (z obracaniem obrazu) już jest do pobrania:
http://www.usa.canon.com/consumer/co...nloadDetailAct
DPP 3.8 (z obracaniem obrazu) już jest do pobrania:
http://www.usa.canon.com/consumer/co...nloadDetailAct
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
juz zassane. dzięki:-D
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Ja także sprawdzałem rano i nie było, więc również dziękuję za informacje :-)
Przy okazji wydzieliłem do osobnego wątku i przyznam, że obracanie to jest naprawdę milowy krok naprzód w rozwoju DPP :-)
Do pełni szczęścia brakuje jeszcze, aby działało dokowanie Tool palette w Main window![]()
Przecież to jedna z podstawowych funkcji każdej wołaczki RAW. Dziwne, że dopiero teraz to dodali.
Ja tam czekam na lepszy algorytm ostrzenia, a nie w myśl zasady "wszystko równo, łącznie z szumem".
Hint: Edit image window.Do pełni szczęścia brakuje jeszcze, aby działało dokowanie Tool palette w Main window![]()
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
A na Maki nie ma? Czy jestem tylko ślepy?
Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4
Może i późno, ale to wymaga dość rewolucyjnego podejścia o ile wcześniej zakładało się, że pixel jest święty i nie ruszać. Chociaż zawsze miałem wątpliwości co do tego typu operacji (wbrew "prostokątności" pixela), to przyznaję, że dobrze to zrobili - sądząc po szumie jaki zostaje, który niewiele się zmniejsza.
A to można tak jednocześnie (odszumić i wyostrzyć)?Ja tam czekam na lepszy algorytm ostrzenia, a nie w myśl zasady "wszystko równo, łącznie z szumem".
EDIT: Nie no trochę głupie pytanie zadałem. Jasne że można w kolejnych etapach albo jak program pozwala łączyć to w operację uruchamianą jednym kliknięciem. Ale nie bardzo widzę tutaj jakąś winę dpp...
Ostatnio edytowane przez ewg ; 27-02-2010 o 12:35
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\