Nikt nie chce się wypowiedzieć na temat moich zdjęć?
14. zjedzone kompresją, 33KB to jednak dużo za mało
15. zobacz prawe oko modelki- nie przeszkadza Ci to jak wyszło? 3 smugi na czole, cała skóra policzka, żuchwy i pod brwiami w cętkach, wysoki kontrast zlał tęczówki z kącikami oka. Wydaje mi się że taki ujęcie pogrubia modelkę. Kadr nie przekonuje.
16. znów bardzo niekorzystnie działa prawe oko, bardziej od niego jednak przeszkadza tak ułożona dłoń, cięcie przez biust
17. to mi się najbardziej z nich podoba- ładne kolorki. Znowu doczepię się do oczu-źrenice, tęczówki to jedna czarna plama.
18. może być ale za mała GO jak dla mnie
19 bez szyi
coś mi się wydaję ze nadużywasz któregoś narzędzia w obróbce...clarity?
Faktycznie obróbka zdjęć kuleje, spieszyłem się trochę może dlatego takie niedociągnięcia. Dzięki za opinie i zwrócenie uwagi na rzeczy na które ja nie zwróciłem uwagi MarcinieG.
Fajne i przyjemne zdjęcia. Pierwsze (21.) troszkę odstaje kolorystyką, jest chłodniejsze w stosunku do reszty.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Tak zgadza się w pierwszym została użyta nieco inna obróbka kolorystyczna, nie podobają się takie kolory???
Podobają się, ale lepiej wyglądałoby to na osobnych kartach albumu, a tu widzę spójną serię 3 zdjęc. Ogólnie nie lubię się czepiac szczegółów w dobrych zdjęciach, więc poprzednia uwaga jest pierwszym co zauważyłem.
Drzewa wyrastającego z głowy się już nie czepiam bo zdjęcie broni się innymi walorami.
No, właśnie, odnośnie obróbki - mógłbyś zdradzic nieco szczegółów? Bo wydaje mi się, że coś jest nie tak z ręka modelki, wydaje się jakby była brudna.
Errata:
pierwsze to 20. a nie jak napisałem 21.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Jakim szkłem robiłeś ostatnią sesję?
Canon 20D; Kit; C50 f/1.8; C 100 f/2.0; C 70-200 f/4L