Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Wątek: Ślubniaki [mastercheat]

Mieszany widok

Domyślnie

Szaro-buro :/, też miałem kiedyś umiłowanie do trupich kolorów, na szczęście zrobiłem tak tylko jedną okazję. Zmniejszenie winiety w pewnych nie wymagających tego miejscach zmniejszy ponurość. Ściąganie saturacji powinno być umiarkowane i celowe. Spróbuj popracować nad cieplejszą kolorystyką. Pomyśl nad porzuceniem LR i przed wypuszczeniem fot w świat dobrze jest się poradzić własnej kobiety (one mają szerszy gamut).
    Na zdjęciu 4. niepokojąca perspektywa, zdjęcie się nieco wali, gadający fotograf z prawej do przemyślenia/ucięcia

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d'plus Zobacz posta
    Szaro-buro :/, też miałem kiedyś umiłowanie do trupich kolorów, na szczęście zrobiłem tak tylko jedną okazję. Zmniejszenie winiety w pewnych nie wymagających tego miejscach zmniejszy ponurość. Ściąganie saturacji powinno być umiarkowane i celowe. Spróbuj popracować nad cieplejszą kolorystyką. Pomyśl nad porzuceniem LR i przed wypuszczeniem fot w świat dobrze jest się poradzić własnej kobiety (one mają szerszy gamut).
    Na zdjęciu 4. niepokojąca perspektywa, zdjęcie się nieco wali, gadający fotograf z prawej do przemyślenia/ucięcia
    oczywiście radzone było z żoną i się bardzo podobało
    ale ciągle próbuję czegoś nowego tak więc wszelkie wskazówki mile widziane!

ale i tak najważniejsza opinia klienta czyli "zdjęcia super!"
    Ostatnio edytowane przez mastercheat ; 28-02-2010 o 12:12
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Domyślnie

Dla mnie właśnie kolory są do kitu... Jaki kolor miała suknia panny młodej, bo na czterech zdjęciach za każdym razem jest inna? Na 12 panna młoda wygląda jak alien jakiś, masakra...

No i za wąsko... Na 4 zdjęciach patrzą się w obiektyw - po co?
    5D+grip x2, C 28 1.8, C 50 1.4, C 85 1.8, T 17-35 2.8-4, lampa itp, itd.
    Tu był adres strony ale ktoś miał zły dzień...

Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez till Zobacz posta
    Dla mnie właśnie kolory są do kitu... Jaki kolor miała suknia panny młodej, bo na czterech zdjęciach za każdym razem jest inna? Na 12 panna młoda wygląda jak alien jakiś, masakra...

No i za wąsko... Na 4 zdjęciach patrzą się w obiektyw - po co?
    przypominam, że to reportaż a nie plener... (nic nie jest w zasadzie ustawiane) do tego trwający tylko 30 min (trzeba się nieźle streszczać). Zdjęcia (wszystkie są obrobione, stąd różna kolorystyka). Młodzi dostali też surówkę więc tam mają naturalne kolory.
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

"Fresh meat" (kto grał w "Diablo"?)

secik fotek z ostatniego mojego pstrykanka:
    Dobre określenie.

Ladne kadry i przede wszystkim swietne kolory, śliczne, może być
    Nie róbcie jaj. Nie ta liga.

Najlepsze i godne uwagi - 2, 13 (szczególnie, fajnie wyszła - ciepłe kolory, moment, no i babcia jest jakaś) i 15. I wystarczy(łyby), ale brakuje czegoś ciekawego z przysięgi. Ładny duotone - 6, 10 i w tym kierunku można iść (świadek jak wyjęty z lat 70-tych - te włosy!) + ocieplenie (brzoskwiniowo, pastelowo, solar...)

Z piętnastu zdjęć - 4 w samochodzie, z czego w trzech (czterech?) patrzą prosto w obiektyw - gdzie naturalność? (co nie znaczy, że jest obligatoryjna...) -> sztuczność, nastawienie na pozowanie, żaden moment, ulotna chwila etc., a wystarczyłoby zdjęcie zdjęcie nr 2 (bardziej uniwersalne i można je ulokować zarówno na początku i końcu reportażu) zamiast tych czterech.
    Wąsko i praktycznie nic się nie dzieje - żelazny moment przysięgi mocno dyskusyjny (te plecy trochę osłabiają i tak już wąskie zdjęcie). Słaby kadr, niedobre ustawienie (sobie się składa przysięgę, a nie kierownikowi/księdzu).
    Historia nie trzyma się kupy. Biorąc pod uwagę zdjęcie nr 5 i 6 wychodzi, że młody bierze ślub ze świadkiem. Łeee. Trzy zdjęcia z winami (szampan też wino) - po co? (można je połączyć w jedno i będzie tryptyk).
    Brzydki i bezsensowny bokeh - ludzie wyglądają jak zmory (czarne oczodoły) czy ufoki. No, ale na początku jest taka mania używania takiego bokehu i trzeba przez to po prostu przejść (jak przez mutację)...
    Chaos obróbkowo-kolorystyczny - i bw, i dziwny cross (14), i sepie jak duplex (jest w Color Efex), i colorowe. Fotograficzny miszmasz.

Nic się nie dzieje. Absolutnie. Żeby chociaż jakiś pierwszy plan wypełniony (zdjęcie typu "przezcoś") lub zbliżenie właśnie...

przypominam, że to reportaż a nie plener... (nic nie jest w zasadzie ustawiane) do tego trwający tylko 30 min (trzeba się nieźle streszczać).
    Wyszło odwrotnie, poza tym nie rozumiem takiego usprawiedliwiania się.

Młodzi dostali też surówkę
    FAIL. Tak się nie robi.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

no nareszcie jakieś opinie.
    Złe czy dobre, zawsze cenne i wnioski jest z czego wyciągać !

ps. czy się wątek zdjęć kupy trzyma czy nie to nie ma co oceniać bo to nie są wszystkie foty, wszystkich jest 100. A tu tylko 15 dałem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wrzucam poniżej kilka wariacji jednej foty. Proszę o wasze opinie.
    1
    2
    3
    4
    5
    Ostatnio edytowane przez mastercheat ; 28-02-2010 o 15:30 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    wrzucam poniżej kilka wariacji jednej foty. Proszę o wasze opinie.
    Te kolorowe jakoś mi nie podchodzą, obróbka zbyt nachalna jak dla mnie, a kolor skóry baaardzo nienaturalny.
    Wygląda to jakbyś testował losowo presety w LR...

Ze wszystkich najlepsze BW.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

wszystkich jest 100. A tu tylko 15 dałem
    Jak to tylko? Aż 15. I tak za dużo, ale jak materiał typu "może być" to się nadrabia ilością. Sam piałeś, że to "reportaż a nie plener... [...] do tego trwający tylko 30 min".
    No nie pisz tylko, że oddałeś wszystko...

czy się wątek zdjęć kupy trzyma czy nie to nie ma co oceniać bo to nie są wszystkie foty,
    Nie o wątek chodzi, a o zdjęcia. To one mają opowiadać zgrabną historyję jak "Pani poślubiła Pana". Poza tym sam wybór zdjęć jest arcyważny. Dotyczy to też wariacji kolorystycznych...
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Pajlicho z obróbką, kadr jakiś nijaki.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

obróbka, kadr - średnio.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów