Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: C 85 f/1,8 do sportu ?

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie C 85 f/1,8 do sportu ?

Witam

W zwiazku z tym iz foce zawody sportowe na ogol w norach a nie halach sportowych, potrzebuje kupic cos jasnego. Po zbadaniu sprawy pierwsze co potrzebuje to swiatla. Tu wydaje sie najsensowniejszym rozwiazaniem 85-tka.. Teraz pytanie, na ile optycznie ,i na ile duze sa roznice w predkosci Af-a w porownaniu np z 50-tka ?.Czy da rade 85-tka np przy pilce recznej ? Jestem w kropce..

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Z tego, co tu piszą - 85 jest super do sportu. Ze "spotrowców" używa jej np. sebcio80. USM jest szybszy od micro-USM.

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

zależy do której 50 porównujesz, jeżeli do 1,8 to 85 będzie dużo szybsza i celniejsza, co do 1,4 się nie wypowaidam bo się nie bawiłem, sam w sporcie nie wypróbowywałem tego szkła ale wydaje mi się że da się z nią trochę zdziałać i wpoinna się sprawdzić, tylko może brakować trochę ogniskowej
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yova Zobacz posta
    zależy do której 50 porównujesz, jeżeli do 1,8 to 85 będzie dużo szybsza i celniejsza, choć sam w sporcie nie wypróbowywałem tego szkła to wydaje mi się że da się z nią trochę zdziałać
    Fakt nie dopisalem Chodzilo mi o 50 f/1,4

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Pstrykałem tą 50-tką ze światełkiem 1.8 na hali sportowej. Warunki oświetleniowe były w miarę dobre i AF dawał radę.
    Natomiast coś dziwnego zauważyłem z wersją 1.4 ... Przy podobnych warunkach oświetleniowych, ale w kościele miał problem niekiedy z ustawieniem ostrości. Może jakiś zbieg okoliczności

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Witam

W zwiazku z tym iz foce zawody sportowe na ogol w norach a nie halach sportowych, potrzebuje kupic cos jasnego. Po zbadaniu sprawy pierwsze co potrzebuje to swiatla. Tu wydaje sie najsensowniejszym rozwiazaniem 85-tka.. Teraz pytanie, na ile optycznie ,i na ile duze sa roznice w predkosci Af-a w porownaniu np z 50-tka ?.Czy da rade 85-tka np przy pilce recznej ? Jestem w kropce..
    85 1.8 to chyba najlepszy obiektyw do sportow halowych (koszykowka, pilka ręczna) jaki istnieje

http://www.canon-board.info/showthre...=45400&page=15

http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=186
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Sebcio, przegladam Twoje galerie regularnie, ale porownujac hale jaka mam u siebie, z tym gdzie Ty focisz , to u mnie jest jak w jaskini ,Ja mam problem zeby na 2/8 i czasie 1/100 miec poprawnie naswietlona fote a nie mowiac juz o zatrzymaniu efektu ruchu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Sebcio, przegladam Twoje galerie regularnie, ale porownujac hale jaka mam u siebie, z tym gdzie Ty focisz , to u mnie jest jak w jaskini ,Ja mam problem zeby na 2/8 i czasie 1/100 miec poprawnie naswietlona fote a nie mowiac juz o zatrzymaniu efektu ruchu
    no rozumiem oczywiscie, ale to nie ma zadnego znaczenia i nie zmiania faktu ze to swietny obiektyw do sportu i nie tylko
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    no rozumiem oczywiscie, ale to nie ma zadnego znaczenia i nie zmiania faktu ze to swietny obiektyw do sportu i nie tylko

Sebcio, Podepre sie Twoja opinia nabywajac to cacko w przyszlym tygodniu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Witam

AF w 85/1.8 jest dużo lepszy od 50/1.8, i lepszy od 50/1.4. Wydaje mi się, że przyjemniejsze obrazki daje 85. Da radę do sportu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów