Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: www.matowka.com - czyli tylko i wyłącznie tradycyjnie

kamilpd
    Guest

Arrow www.matowka.com - czyli tylko i wyłącznie tradycyjnie

Jestem w trakcie konstrukcji strony http://www.matowka.com . Głównym jej zadanie będzie zebranie i uporządkowanie ważniejszych informacji, newsów o analogowej fotografii oraz manualnych aparatach i akcesoriach.
    Mamy pełno różnych for na ten temat, jednak informacje w nich są strasznie chaotycznie uporządkowane, a portale fotograficzne lansują głównie technologię cyfrową, więc pomyślałem, że może coś takiego się przyda. Co o tym sądzicie?

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeżeli faktycznie będzie to uporządkowane to może się przydać. Jednak jak na razie to jest jeszcze sporo do zrobienia.
    Po pierwsze, skoro jesteś w trakcie budowy strony, to opis "Największy w Polsce serwis informacyjny o fotografii tradycyjnej" jest co najmniej lekka przesadą.
    Po drugie błędy. Jak na razie znalazłem:
    "Kilka miesięcy temu Holga wydała małoobrazkowy aparat Holga 135TLR" Aparat raczej można pokazać lub wypuścić, ale nie wydać.
    "Jak wiadomo Polaroid przechodzi trudny okres, a sama nie wiele już ma wspólnego z dawną firmą" trochę stylistycznie nie tak. Polaroid jest rodzaju męskiego, więc powinno być "a sam" a nie "a sama". Ewentualnie "marka Polaroid" i wtedy może być "sama". "Niewiele" pisze się razem.
    W części "studio/plener" w informacji o statywach Benro CombiTripod jest "Nowąa". W informacji o Lastolite Ezybox Hotshoe jest dwa razy "ramie" zamiast "ramię", jest też "waży tylko 700" bez jednostek.
    Może są to drobiazgi, ale wpływają na odbiór całej strony.
    W każdym razie życzę powodzenia
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilpd Zobacz posta
    Głównym jej zadanie będzie zebranie i uporządkowanie ważniejszych informacji, newsów
    To na poczatku cel prawie kazdego technicznego forum. Jeśli uda sie wam osiagnąc ten cel osiagniecie sukces. Jesli nie, bedziecie taką samą stroną jak tysiące innych.
    zycze powodzenia i trzymam kciuki.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

kamilpd
    Guest

Domyślnie

ale to nie jest forum, tylko wortal informacyjny

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a czemu nazwa "matówka"? w sumie ładna, ale za Chiny ludowe mi się nie kojarzy z fotografią tradycyjną
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Mam nadzieję, że oprócz niusów ze świata uświadomicie młodzieży co to był/jest Krokus czy Magnifax, czy z plastikowej miski da się zrobić lampę ciemniową Życzę powodzenia.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów