Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Jaka CF do 300D?

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Arrow Jaka CF do 300D?

Mam zamiar kupić 1GB Kingstona ElitePro. Gdzies odbiło mi sie o uszy, ze 300D nie wspołpracuje szybciej z szybszymi kartami... Warto kupic tego Kingstona czy może lepiej 512MB SanDisca Extreme?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv
    Mam zamiar kupić 1GB Kingstona ElitePro. Gdzies odbiło mi sie o uszy, ze 300D nie wspołpracuje szybciej z szybszymi kartami... Warto kupic tego Kingstona czy może lepiej 512MB SanDisca Extreme?
    Witaj na forum.

To prawda, 300D nie wykorzystuje w pelni szybkich kart. Po prostu jest za wolny.
    Jeśli zamierzasz zgrywac CF’a przez czytnik USB 2.0 to zdecydowanie dołożyć troszke do szybszej karty.

Btw, o kartach jest już mase topicow. W przyszłości uzyj wyszukiwarki zanim zaczniesz nowy temat.

Bywalec

Domyślnie

ja mam te kingstony , co prawda z 350D ale lepiej zainwestować w coś szybszego. trzeba myslec przyszłościowo.
    EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

W 300D stosuje 2 typy:
    PRETEC 1G 80x
    Kingston Elite pro 1G 50x.
    I ciekawa sprawa, Kingston w aparacie jest szybszy o kilka % (przy serii 10 zdjęć - 3s). W czytniku szybkość zgodna z tym co napisane na kartach.

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

jak do canona to nie polecam Kingston. Jak do 300D to wszystko obojętne ja mam 512 Dane-Elec 512 i SanDisk Ultra II 512 i jedyna różnica między nimi to cena. chyba że używasz czytników kart z USB 2.0

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro25
    jak do canona to nie polecam Kingston.
    ja uzywam kingstona z canonem i wszystko OK, czemu nie polecasz?
    S45 user

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r
    ja uzywam kingstona z canonem i wszystko OK, czemu nie polecasz?
    Chodzi o lustrzanki cyfrowe
    mój kolega jakiś czas temu poszedł robić zdjęcia na weselu z 300D i o jakiejś 23:00 siadła mu właśnie karta kingstona. Stracił wszystkie zdjęcia, kasy nie zarobił państwo młodzi byli nie zadowoleni itp. Na szczęście miał na nią gwarancję więc dostał nowego kingstona ale jakoś niedawno mówił że znów coś jest nie tak z nią. A zresztą sam canon przyznał się że są pewne kłopoty z tymi kartami i niektórymi modelami canonów (co prawda z wyższej półki).
    Ostatnio edytowane przez maro25 ; 13-10-2005 o 14:06

Bywalec

Domyślnie

Jestem zmuszony nie zgodzić się z maro25, jedziemy w firmie na Kingstonach już 2 lata i żadnych problemów, może dostawca dorwał jakąś taniochę po przejściach z niewiadomo skąd, i dla tego sie walą.
    EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

tez nie mam problemow z Kingstonami. w tej chwili na zmiane dwa ElitePro 512MB i nie zdarzyly mi sie zadne klopoty. takze osobiscie nie moge o nich zlego slowa powiedziec.

a koledze, ktory na wesele poszedl z jedna karta pamieci to w sumie gratuluje... wziac odpowiedzialnosc za tak wazne zdjecia i nie przyniesc zapasowego nosnika...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Mam 2 Kingstony 1 GB (Elite Pro i x50) i 350d i żadnych problemów...
    Problemy biorą się z tego że jest to najbardziej powszechna karta na rynku. Jest ich najwięcej więc częściej się słyszy o ich awaryjności.
    Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów