Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 80

Wątek: Ekspozycja +/- a RAW

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ja szczerze uważam, że co prawda na tym forum powiedziano już wszystko co możliwe na tematy techniczne w fotografii, ale książki mają tą przewage, że są ugruntowane i w jednym miejscu. Warto zainwestować!
    mam jakies 2 ale nic w nich ciekawego nie ma - jakies totalne podstawy. Nawet spotu nie poruszaja tylko wszystko na sekwencji korekty ekspo..
    Mozesz polecic cos dobrego z dziedziny fotek zwlaszcze imprez typu slub, etc?
    I najlepiej cos z lampa blyskowa (foto jasia juz czytalem kilka razy jak cos)?
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Mi akurat ciężko coś polecać, bo co prawda pierwszy aparat kupiłem 5 lat, ale pierwszy raz książke czytałem...no własnie tydzień temu skończyłem I jakoś tam sobie zdjęcia robie. A książka nie nauczyła mnie właściwie nic, bo jednak jakoś naumiałem sie tej wiedzy.

http://canon-board.info/showthread.php?t=7161 -- warto się zapoznać.

Ja przeczytałem wychwalanego tam Mroczka. Książka bardzo fajna, problemy które poruszasz ostatnio chyba są w niej opisane, więc może warto? Teraz kupiłem sobie Freemana o kompozycji, ale nie zacząłem czytać, licze że coś jednak tam będzie wiecej pożytecznego dla mnie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ah! Polecana jest jeszcze "Ekspozycja bez tajemnic" Briana Petersona. Nie czytałem, ale pewnie sobie kupie niedługo.
    I przypomniało mi się, że na wakacjach czytałem "czas naświetlania bez tajemnic" B. Petersona...i też miałem to samo wrażenie, że jednak za dużo się nie dowiedziałem nowego.

O flashu ostatnio przeczytałem też Jasia. Ale to znasz. Mi sie osobiście nie podoba ta książka, ale to może z powodu tłumaczenia.

No chyba od Mroczka zacznij i zobacz jak rozumiesz tą wiedze w tej książce. Jak już nie będzie to dla Ciebie problem to kup kolejna już wyspecjalizowaną (czy to o świetle, ekspozycji, kompozycji, czasie itd).

Powodzenia!
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 07-04-2010 o 23:05 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Mi akurat ciężko coś polecać, bo co prawda pierwszy aparat kupiłem 5 lat, ale pierwszy raz książke czytałem...no własnie tydzień temu skończyłem I jakoś tam sobie zdjęcia robie. A książka nie nauczyła mnie właściwie nic, bo jednak jakoś naumiałem sie tej wiedzy.

http://canon-board.info/showthread.php?t=7161 -- warto się zapoznać.

Ja przeczytałem wychwalanego tam Mroczka. Książka bardzo fajna, problemy które poruszasz ostatnio chyba są w niej opisane, więc może warto? Teraz kupiłem sobie Freemana o kompozycji, ale nie zacząłem czytać, licze że coś jednak tam będzie wiecej pożytecznego dla mnie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ah! Polecana jest jeszcze "Ekspozycja bez tajemnic" Briana Petersona. Nie czytałem, ale pewnie sobie kupie niedługo.
    I przypomniało mi się, że na wakacjach czytałem "czas naświetlania bez tajemnic" B. Petersona...i też miałem to samo wrażenie, że jednak za dużo się nie dowiedziałem nowego.

O flashu ostatnio przeczytałem też Jasia. Ale to znasz. Mi sie osobiście nie podoba ta książka, ale to może z powodu tłumaczenia.

No chyba od Mroczka zacznij i zobacz jak rozumiesz tą wiedze w tej książce. Jak już nie będzie to dla Ciebie problem to kup kolejna już wyspecjalizowaną (czy to o świetle, ekspozycji, kompozycji, czasie itd).

Powodzenia!
    Dzieki kierowniku Moze nie bede juz musial zakladac glupich watkow na forum.. Dobra czas sie wybrac po tego Mroczka.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów