1 trochę przepaliłeś (ja tam lubię przepalenia, ale jak są sensownie zastosowane), a w drugim trochę góry dałeś za dużo. Kit też człowiek hehe, widziałem gorsze u początkujących, ba a i nawet u ze średnim doświadczeniem, jak sami twierdzili, więc jest fajnie. Pokaż coś jeszcze
Zdjęcia ładne, ostrzyłeś oczy na drugim zdjęciu?
jeśli chodzi o "autoportret" tak focus manualny ostrzony na oczy oczywiście było kilka prób :P
co do 2go zdjęcia to tak były oczy ostrzone, zdjęcie na długim czasie przy słabym oświetleniu z reki, a jestem zwolennikiem zdjęć bez świecenia
Ostatnio edytowane przez aratron ; 23-02-2010 o 23:43
Chodziło mi o pierwszą serieJak pisałem Twojego postu nie było. Tamte oczy wyglądają na zbyt bardzo wyostrzone
![]()
2 nie odpowiada mi kadrem ale jest niezła na razie najlepsza.
1 też widziałbym inny szerszy kadr
3 masz racje że przekombinowane, wklejana na tło? bardzo słabe moim zdaniem...znów ciasno, cięte ramiona, kiepskie światło, tonacyjne mdło
4 to nie ma co komentować, auto jak to auto, naszoklasowe takiemogłoby być ciekawsze i w mniejszym stopniu dotyczyć łokcia?
Mnie się jedynka podoba najbardziej. Przeszkadzają mi jednak te włosy opadające tak na jedno oko no i mogłeś dać trochę szerszy kąt bo jest nieco za ciasno. Nie podoba mi się z kolei autoportret. Przerysowana ręka, twarz nieładnie schowana w rękach no i to coś co się wkrada w kadr w dolny rogu.
dzięki za uwagi to dopiero moje początki, a bawię się od kilku dni jak będzie okazja cyknąć jakieś portreciki to wstawię pozdrawiam.
Mi również najbardziej podoba się 1Jak na 350D z kitem (sam od niedawna posiadam taki sam zestaw) to na prawdę ładne zdjęcia. Przyjemnie się ogląda
![]()