Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: [ned] pierwsze strzały - poziom "żenua".

Mieszany widok

Awatar ned
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Poniżej dwa ujęcia, które machnąłem bez lampy przy parametrach 1/250, 4,5, iso 1600,+/- +1,5.

7.

8.

Czy tak ciemne zdjęcia zapisane jako *.raw są możliwe do "tuningu" na komputerze, aby były chociaż znośne?

Następnym razem zwrócę uwagę na balans bieli - zrobię kilka testów i zobaczę jak wyjdą przy innych ustawieniach niż te auto.

Na razie niestety nie mam budżetu na sprzęt, także muszę chyba zacząć naukę fotografii od innej dziedziny lub innego sportu w lepiej oświetlonej hali
    Ostatnio edytowane przez ned ; 25-02-2010 o 00:00

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ned Zobacz posta
    Czy tak ciemne zdjęcia zapisane jako *.raw są możliwe do "tuningu" na komputerze, aby były chociaż znośne?
    Jasne, że się da.

Przepraszam, że użyłem do tego Twojego zdjęcia (zwykle tak nie robię), ale chciałem Ci właśnie pokazać, że jest możliwe wyciśnięcie nawet z tego jpega, czegoś co nie będzie czymś wspaniałym, ale zbliża się to do określenia 'znośne'. W Adobe Camera Raw masz lepszą możliwość dostowania np balansu bieli, więc efekty będą lepsze.

Tak, mój monitor nie jest skalibrowany (LG, typowy do biura), ale coś tam udało mi się wyciągnąć, jednocześnie wiem, że ten niebieski za oknami leży, dodatkowo, zastanawiają mnie te odbicia na podłodze, które są niebieskie, choć powinny być białe hm, no nic.

Pozdrawiam.

Awatar ned
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

deffik:
    - dzięki za przykład. W takim razie przy okazji następnej fotorelacji z meczu (o ile znów nie będę grał :P), spróbuje zdjęć *.RAW i nowego ustawienia balansu bieli w aparacie. Oby efekty były znośne

Uprawnienia umieszczania postów