Czołem.
Pokaż mi coś co napisałem, a z czego wynika, że tracę.Zamieszczone przez Kubaman
Pokaż mi coś co napisałem, a z czego wynika, że się nie zmniejsza.Zamieszczone przez Kubaman
Proszę Cię, dyskutuj z tym co napisałem, a nie z samym sobą. Posługując się logiką (euklidesową, jak to w technice jest w zwyczaju).
Może być różny. Zależnie od przyczyny winietowania (a może ich być wiele). Patrz niżej.Zamieszczone przez Kubaman
Znam tylko podstawy podstaw - i to słabiej niż bym chciał. Z internetowych bywalców optyką interesuje się Dizel, napisał nawet takie FAQ:Zamieszczone przez Kubaman
http://www.carewicze.republika.pl/stplrecfoto.html
Warto zajrzeć. Na pewno będzie tam i o krążku rozproszenia i o winietowaniu. Tudzież pewnie i o wpływie przysłony na poszczególne rodzaje winietowania.
Ja sprzeczności nie widzę. Pokaż mi je, ale nie pisząc, że są oczywiste, albo Ze Ci się wydaje, tylko posługując się wnioskowaniem przyczynowo - skutkowym :-)Zamieszczone przez Kubaman
Czy pisałem o czymkolwiek przychodzącym "równolegle do osi". Znowy dyskutujesz z samym sobą.Zamieszczone przez Kubaman
I co sądzisz, że to światło lata se po obiektywie jak chce? "IMHO Wymieszane"...
Pozdrawiam,
Jasiu