Cytat Zamieszczone przez iczek
Marcin - wlasnie tak robie
Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
Czy Ty jak kupujesz drogi aparat to idziesz do sklepu z dziewczyna/zona i bierzesz ten, ktory sie jej miesci do torebki/podoba etc??Wogole nie patrzysz na parametry tchniczne, nie porownujesz, nie zastanawiwsz sie.
Moze nie doslownie, ale parametry wiązki światła w moim szkle i plaskosc matrycy mam głęboko w d....

Ma robic zdjecia, w miare bez ziarna i ma dobre lezec w rece. Acha - jedyny paramtr ktory mnie interesuje bardziej to ... filtry AA i ostrosc z tym związana

Przestalem czytac specyfikacje w momencie gdy jezyk, ktorymi sa pisane, przerosł moje zdolnośc percepcji.

Nie rozumiem nawet połowy skrótów używanych w tabelkach. Nie wiem czym sie do cholery rozni eTTLII od eTTLI oraz nie wiem jak to mozliwe, ze aparat przekazuje infomracje o obiketywie do flasha.
Nie kumam za cholere po co mi gniazdo Video, a takze nie dbam o czas synchroznizacji.

Nie mam bladego pojęcia co to szybkosc zrzucania na karte i nie bede chcial zrozumiec z czego zrobione jest to cos zamiast błony filmowej.
Ot tyle....
Bardzo śmieszne, pewnie 600/4 też kupowałes bo dobrze leży w ręku
Poza tym możesz nie przejmować się pomiarem błysku/czasem synchronizacji bo jeśli fotografujesz ptaki z daleka to po co Ci błysk?
Gniazdo Video jest rzeczywiście do niczego

pzdr