Witam,
Tez ostatnio się zastanawiałem nad nowym body. Czy ktoś z was (tylko tak praktycznie) oceniał sobie jakość zdjęć pomiędzy 50D a &7D, ewentualnie w porównaniu do starego 5D czy 5D Mark II?
Dużo się czyta, że 7D jest wypas pod kątem ergnonomii, af, szybkosci, ale czytałem też sporo, że jakość zdjęć (szczegółowość pomimo matrycy, dynamika, szumy) są na stosunkowo niskim poziomie - przykładowo fotografująć krajobrazy - nie byłem tego w stanie sprawdzic na prezentowanych na stronach zdjęć (nie zauważyłem różnic). 5 D z drugiej strony jest słaby jeśli chodzi o autofocus - ale czy na prawde różnica w jakości zdjęć z cropem jest zauważalna, powiedzmy przy formacie A4 (nie mówie tutaj o głębi ostrości lub ISO wyższym niż 1600).
Z drugiej strony, czy ktoś porównywał pracę autofocusa pomiędzy tymi aparatami? Czy jest rzeczywiście duża różnica w szybkości i celności? (pomijam ilość punktów autofocusa i ich rozłożenie, bo tutaj to dla mnie nie ma aż takiego znaczenia).

Nie chodzi mi tutaj naweto pytanie na temat budżetu, tylko czy warto myslec o drozszym aparacie (droższym niż 50D), przy czym najwazniejsza jest dla mnie jakość zdjęć + ewentualny auto focus. Raczej nie fotografuje (jeszcze) przy wielkich extremach (typu ciemno, szybki sport itp.).

Z góry dzięki za dobre, praktyczne i rozsądne rady, bo im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie ;-)
Pozdrawiam