Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: [michciusek] Olga - sesja zimowa

Mieszany widok

Domyślnie

Muszę ustosunkować się do mocnego komentarza BeatX.

1. Nie widzę w moich zdjęciach nic ordynarnego.Była to luźna plenerowa sesja, która, fakt, powinna być bardziej zaplanowana, ale nazywanie jej ordynarną jakoś ciężko mi sobie wyobrazić.

2. To nie jest glamour ,tylko portret i moim celem ,choć zapewne robiłem to nieudolnie ,było pokazanie mojej koleżanki taką jaka jest. Do tego nie potrzebowałem stroju wykraczającego poza codzienność i dużej ilości makijażu. Chyba nie musimy się trzymać sztywnych ram pokazywania dziewczyn/kobiet z mocno zaakcentowanymi walorami ich urody.
    Moim zdaniem klimaty polno-kwiatowe przy dziewczynie w wieku dziewiętnastu lat nie wymagają spódniczki, szpilek i mocno zaakcentowanego makijażu, ponieważ moja Koleżanka na co dzień tak się nie ubiera i mocno się nie maluje.
    Fakt że pudru itp mogłoby być trochę więcej , ale to jak najbardziej uwzględnię przy następnej próbie.
    3. Zdjęcia starałem się robić z zaangażowaniem i skupieniem,wstawiłem je na forum po to aby ktoś obiektywnie je ocenił i wskazał błędy. Jak bym robił an odwal to bym w ogóle nie wstawiał.Jestem tylko fotoamatorem i nie mam zamiaru wkraczać na poziom profesjonalisty, ale z czasem mam nadzieję że moje zdjęcia osiągną przyzwoity, solidny poziom jakościowy.

Co do jakości to oczywiście mogą się zdjęcia nie podobać ,każdy ma swoje zdanie.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

heh.. chciales pokazac kolezanke taka jaka jest?
    no coz, to pokazales - jaka jest kazdy widzi

Cytat Zamieszczone przez michciusek Zobacz posta
    Fakt że pudru itp mogłoby być trochę więcej , ale to jak najbardziej uwzględnię przy następnej próbie.
    zwroc rowniez uwage na popekane usta..

sluchaj, zrobiles portrety - i glownym tematem zdjec jest modelka, ktora wyszla absolutnie nie korzystnie.
    stad przez takie wlasnie jej ukazanie nie moge sie skupic na reszcie aspektow twoich zdjec.
    wydaje mi sie, ze w przypadku dziewczyn/kobiet ukazanie ich takimi jakie sa naprawde jest srednio trafnym pomyslem.
    (no chyba ze ktos lubi naturalizm) ;]
    jezeli chcesz fotografowac ludzi takimi jakimi sa, to lepszym pomyslem bedzie np. fotografia ludzi przy ich pracy, przy ich codziennych zajeciach itp.
    naprawde twoje zdjecia mialyby ZUPELNIE inny odbior, gdybys pokazal modelke w atrakcyjniejszy sposob - niz w tak ordynarnie zwyczajny (to mialem na mysli, piszac poprzednio ze jest ordynarne)
    mam nadzieje, ze teraz moj przekaz jest bardziej czytelny?
    Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Domyślnie Ogla-sesja w Żelazowej Woli

Dzisiaj wraz z Olgą wykonaliśmy kolejną sesję w Parku w Żelazowej Woli.
    Sprzęt z którego były robione zdjęcia to : Canon 40D, Samyang 85 mm na przysłonie 1,4 i lampa Canon 420EX.

1.2.3.4.5.6.

Uprawnienia umieszczania postów