No cóż... Można się tylko domyślać, że - parafrazując Janusza B. - zdjęcie #3 nie oddało rzeczywistości![]()
No cóż... Można się tylko domyślać, że - parafrazując Janusza B. - zdjęcie #3 nie oddało rzeczywistości![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Mi się strasznie spodobało jedno zdjęcie. Zestaw pierwszy - numer 2.
Bardzo działa na wyobraźnię. Lubię takie rzeczy.
Wygląda jak idący na wypędzenie czy tułaczkę lub jak uciekinierzy przed pożogą wojenną. Widziałem wiele zdjęć przedstawiających rzeczywiste osoby będące w takiej sytuacji, a tu drzewa, trochę śniegu.. Natura jednak potrafi zaskoczyć.
Jesli to co piszesz jest bliskie prawdy to bardzo źle
Oceniamy zdjęcia a nie autorów.
Bardzo więc dobrze, że fotki są anonimowe a jeśli tutaj można było wywnioskować coś z ich tytułów (co dla mnie wcale nie jest oczywiste) to może na przyszłość posunąć się dalej?
Proponuję wprowadzić "standaryzację" tytułów w danej batalii, np. jej nazwa i numer i nic poza tym.
PS
Cieszy mnie, że zwyciężyły fotki na które zagłosowałem bez względu na to, kto był ich autorem.
Dla autora zaś moje szczere gratulacje![]()
pozdrawiam, vidocq
I widzizs micles, przypaliles sie i **** z tegonie wygrales :P
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
Canon EOS 450D/Canon EOS 1000F + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG, Sigma 28-200/3.8-5.6, Sigma 18-200/3.5-6.3 DC OS
Graj!
Też tak myślę ;-). Od razu wiedziałem, że zestaw 2, to zestaw MacGyvera.
Też sie zgodzę.. Na początku faktycznie zdjęcia były podobne i na pierwszy rzut oka sprawiały wrażenie, jakby pochodziły od jednego autora (a myslałem, że tylko ja mam takie dziwne skojarzenia;-)) Ale po lekkim zagłębieniu się w temat mozna było wychwycić te miclesowskie kadry (nie mówię, że złe, po prostu "charakterystyczne" (ot np. to zdjęcie przytoczone przez Don Bolano)) a u Mac'a ładniejsze światło i stosowany szerszy kąt, który mi jednak bardziej przypadł do gustu;-)
Oczywiście obu Panom gratuluję, bo wszystkie prace trzymają poziom i już długo przed battlem wiedziałem, że Micles chce uśpić naszą czujnośc wrzucając do swojego wątku standardowe gnioty, mając w zanadrzu coś nieprzeciętnego..
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.