Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Skanowanie średniego formatu. Czym?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wojnicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    To jest ten o którym ja pisałem - czy będzie pod Win7 chodził to nie mam zielonego pojęcia, niemniej jednak na pewno nie zapłaciłbym za niego 400 zł. Weź pod uwagę że jeszcze kartę SCSI byś musiał kupić chyba że masz...
    Przetestowane. Nie działa pod Windows 7. Problem z kartą SCSI i skanerem (w moim wypadku ARCUS II), a tak po za tym ja 2 skanery ARCUS II kupiłem za 180 zł z kartą SCSI.
    Pozdrawiam Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biesik Zobacz posta
    Najtaniej to przefotografować błonę, kliszę aparatem cyfrowym.
    hehe juz to przerabialem, ale czasem przydaloby sie troche wiecej detalu

Cytat Zamieszczone przez schizart Zobacz posta
    Przetestowane. Nie działa pod Windows 7. Problem z kartą SCSI i skanerem (w moim wypadku ARCUS II), a tak po za tym ja 2 skanery ARCUS II kupiłem za 180 zł z kartą SCSI.
    Pozdrawiam Tomek
    czyli patent z agfa odpada..

jakies inne pomysly ? Jakies inne tanie epsony moze? v300 chyba tylko skanuje 35 mm, a v500? z informacji epsona ciezko sie czegokolwiek dowiedziec :neutral:

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SpydeRR Zobacz posta

czyli patent z agfa odpada..

jakies inne pomysly ? Jakies inne tanie epsony moze? v300 chyba tylko skanuje 35 mm, a v500? z informacji epsona ciezko sie czegokolwiek dowiedziec :neutral:
    W sumie mnie też ciekawi ten temat, wychodzi na to, że można kupić skaner za 400zł, do tego starego PowerMac'a G4 z kartą SCSI za 200-250 złotych. Nadal mniej, niż 2200 za V700
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SpydeRR Zobacz posta
    Ale to dobry sposób,...więcej detalu,..może lepsze szkło,ja robiłem zestawem-piątka i 100 macro i było ok,stosuje się podświetlarkę do tego,ja uzywałem jako podswietlarki plustka st 48 (skanuje też sredni normalnie).
    Zalinkuję Ci galerię gdzie własnie podświetlarka i cyfra jest w użyciu,autor pisał o tej technice,widać zresztą fragmenty kliszy na obrazkach.

http://www.voal.pl/index.php?user=1540
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Nadal mniej, niż 2200 za V700
    mam Canona (a co ) 8800F i nie narzekam - połowa ceny V700 (gdy kupowałem było jeszcze mniej) a jakość przyzwoita, do przeglądówek, a nawet do niektórych prac końcowych (np. do sieci) wystarcza (choć wiadomo - dedykowane skanery do negatywów będą zawsze o kilka klas lepsze).

podświetlenie LED (zero czekania na start), złącze USB, najnowsze sterowniki (vista/win7/32/64). do tego - jak na płaszczaka - pieruńsko szybki, naprawdę polecam.

no i skanuje na raz 12 klatek filmu 135, albo pasek 120, albo 4 slajdy. no ale tu już o szybkości nie mówimy
    pozdro.,
    m.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinietu Zobacz posta
    Ale to dobry sposób,...więcej detalu,..może lepsze szkło,ja robiłem zestawem-piątka i 100 macro i było ok,stosuje się podświetlarkę do tego,ja uzywałem jako podswietlarki plustka st 48 (skanuje też sredni normalnie).
    Zalinkuję Ci galerię gdzie własnie podświetlarka i cyfra jest w użyciu,autor pisał o tej technice,widać zresztą fragmenty kliszy na obrazkach.

http://www.voal.pl/index.php?user=1540
    hmm no faktycznie efekt najs, ja to robilem tak troche mniej fachowo bo nie mialem czym podswietlic wiec efekty nie byly najlepsze
    w sumie moznaby kupic cos takiego http://allegro.pl/item932366199_pods..._reflecta.html
    i jazda
    pytanie tylko czy moja 20d i tamron 28-75 dadza rade - no i trzeba sie postarac, zeby zdjecia robic prosto
    jest to patent do przemyslenia !

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    mam Canona (a co ) 8800F i nie narzekam - połowa ceny V700 (gdy kupowałem było jeszcze mniej) a jakość przyzwoita, do przeglądówek, a nawet do niektórych prac końcowych (np. do sieci) wystarcza (choć wiadomo - dedykowane skanery do negatywów będą zawsze o kilka klas lepsze).

podświetlenie LED (zero czekania na start), złącze USB, najnowsze sterowniki (vista/win7/32/64). do tego - jak na płaszczaka - pieruńsko szybki, naprawdę polecam.

no i skanuje na raz 12 klatek filmu 135, albo pasek 120, albo 4 slajdy. no ale tu już o szybkości nie mówimy
    o spoko pisza ze robi do 6x20, to nawet moje panoramy 6x12 by weszly ! najs

dzieki chlopaki, troche mi sie w glowie rozjasnilo, swiat nie konczy sie na epsonie, yeeeaaah ! :grin::grin:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

musisz znależć stojak/statyw mocujący głowicę starego powiększalnika i zamiast głowicy zainstalować aparat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biesik Zobacz posta
    musisz znależć stojak/statyw mocujący głowicę starego powiększalnika i zamiast głowicy zainstalować aparat
    patent wymysliles genialny !

cos takiego byloby idealne http://allegro.pl/item919764397_powi...ata_50_te.html
    tylko pytanie jak z instalacja gwintu od statywu bedzie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ten patent stosowałem do reprodukcji książek, rycin kiedy jeszczeksera nie było. Znajdź futerał po analogu, tam jest śruba mocująca futerał z aparatem, jakieśpodkładki w domu znajdziesz - i tyle. Powodzenia.

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie Ramię do reprodukcji :)

ten patent nazywa się "ramię do reprodukcji", jak w aukcji:
    http://www.allegro.pl/item928923767_..._suszarka.html
    ja mam takie cudo do powiększalników serii Krokus69, bardzo stabilne, można fotografować w pionie (na płycie podstawy), lub przekręcić do poziomu i uzyskać coś w rodzaju statywu - oczywiście śruba statywowa w komplecie

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów