Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Wspomaganie autofokusa w lampie Canon 580ex podłączonej do 350D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

z tego co mi wiadomo jest tak, że jeśli masz uaktywniony tylko jeden centralny punkt AF to działa pojedyncza dioda (lecz mocniejsza) wspomagania AF (jest to ta ustawiona najniżej). Przełącz zatem tryb nastawiania ostrości na One Shot i ustaw centralny punkt i zobaczysz czy Ci się włącza. U mnie w 550EX tak właśnie się dzieje. Natomiast przy wybraniu innego punktu AF (bocznego) lub też uaktywniając wszystkie włacza się wspomaganie poprzez dwie diody umieszczone powyżej.
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Krzysiek K.
    Guest

Domyślnie

I jeszcze jedno w 580ex jak działają wszyskie punkty autofokus, to zapala się dolna i górna prawa dioda LED. Tu jak widać jest różnica w stosunku do 550ex, gdzie palą się dwie górne diody.

Pozdro
    Krzysiek K.

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

W jakich warununkach lub ustawieniach powiny zapac sie te diody w 580EX?

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek K.
    I jeszcze jedno w 580ex jak działają wszyskie punkty autofokus, to zapala się dolna i górna prawa dioda LED. Tu jak widać jest różnica w stosunku do 550ex, gdzie palą się dwie górne diody.
    Eeee, jakoś jest inaczej chyba - tak jak było opisane wczesniej. Zarówno w 550EX jak i w 580EX przy wyborze wielu punktów palą się 2 górne diody, przy jednym punkcie - dioda dolna. Nie widziałem kombinacji opisanej przez Ciebie.
    Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Uprawnienia umieszczania postów