Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 152

Wątek: Nowe SIGMY :)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ale Tamron ma jedna 'przewage' - wolniejszy AF ... a to pozwala precyzyjniej ustawic ostrosc Skala na Sigmach latach jak szalona i byc moze wewnetrzne przekladnie i inne komponenty maja slabsze spasowanie i dlatego wychodza takie kwiatki.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja słyszałem, że Tamron ma dostęp do kodów sterujących Canona. Canon widocznie nie uznaje Tampona za aż tak niebezpiecznego przeciwnika, jak Sigmę i nie podcina mu skrzydeł na swoich puszkach.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

"slyszalem", "podobno" .. a jakies konkrety?

Coś już napisał Awatar s!wy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Ale Tamron ma jedna 'przewage' - wolniejszy AF ... a to pozwala precyzyjniej ustawic ostrosc Skala na Sigmach latach jak szalona i byc moze wewnetrzne przekladnie i inne komponenty maja slabsze spasowanie i dlatego wychodza takie kwiatki.
    u sigmy to podobno zależy od egzemplarza, czytałem o tym sporo bo interesowałem się sigma 50mm 1.4, wziąłem body pojechałem do Fotojokera (tego w Auchan w Białymstoku;P ) podpiąłem szkło które tam było i trafiało celnie i szybko, kupiłem. Po kilku miesiącach używania tego szkła nie widzę praktycznie żadnych problemów z AF, raz na dużym mrozie AF trochę głupiał, ale poza tym żadnych problemów.

ps. robiłeś jako operator przy materiale o WTZ w Czarnej Białostockiej?
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ze 2 lata temu pewnie nie mógłbym się doczekać tej S85/1.4. Dzisiaj, mając doświadczenia z S50/1.4 wiem czego się spodziewać. Będzie niezła optyka w połączeniu z kiepskim AFem. Szkoda czasu i nerwów, lepiej sobie kupić Samyanga, tam przynajmniej od razu uczciwie mówią że nie ma AF :-)

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    "slyszalem", "podobno" .. a jakies konkrety?
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=923

Ciekawe szkła, trzeba poczekać na testy i sample, choć nie ukrywam jestem ciekaw tej S 85/1.4, może jak nie będzie jakichś wielkich problemów to okaże się jakimś pomostem między C 85/1.8 a 85L dla ludzi, których 1.8 nie zadowala a nie mogą wyłożyć na L, a z drugiej strony wolą jakiś AF niż pełny manual w Samyangu.

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

Po tym jak w teście wypadła Sigma 17-70 2.8-4 OS HSM mam spore oczekiwania co do 17-50 2.8:-D

No i 8-16mm zapowiada się świetnie, tylko cena pewnie będzie sporo za ten "monopol"
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ja bym chciał żegby Sigma poszła po rozum do głowy i zaczeła malować swoje obiektywy jakąś normalna farbą czarną a nie jakimś "brokatem"
    Tutaj wygląda na tak samo "gumową":

EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Odczepcie się od HSMu Sigmy Na początku na pewno potrzebowali czasu na dopracowanie ale ja widzę że te ostatnie HSMy np w 18-50 f2.8-4 działa bezbłędnie, wolniej niż nowe USMy ale celnie to najważniejsze. Więc w nowych Sigmach na pewno nie będzie gorzej. A do tych co mówią że Sigma nie ma specyfikacji i dlatego ma problemy a raczej miała polecam http://kzar.net/wiki/Photo/CanonEFProtocol Dla tak dużych producentów naprawde nie jest problem zlogować prostą dwuprzewodową transmisję

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    Odczepcie się od HSMu Sigmy
    Ale mnie się właśnie czarna 70-200 OS podoba niezmiernie!
    sebcio80 był uprzejmy pożyczyć mi kiedyś wersję bez stabilizacji i bardzo mi podpasowała.
    Co do protokołu - to połowa sukcesu: jeśli w algorytmach AF w aparacie są parametry dobierane na podstawie zidentyfikowanego obiektywu (a nie ma powodu, żeby ich nie było), to inżynierowi Sigmy mają dodatkowo po górkę...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 21-02-2010 o 18:37
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów