Pokaż wyniki od 1 do 10 z 152

Wątek: Nowe SIGMY :)

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Nie mam zaufania do obiektywow Sigmy, ale to 85/1.4 wydaje sie byc niezlym zamiennikiem dla 85/1.2L ktory, pomimo nieujawnienia ceny Sigmy, i tak bedzie drozszy kilkukrotnie.

Pytanie jak z jakoscia i celnoscia AF ........
    tak jak w 50/1.4 albo lepiej...

...lepiej nie mowic

dopoki nie przeczytam opinii kogos, kto tym w ogole trafil, to to jest taki Samyang, tylko z mniej wygodnym pierscieniem MF ale za to z fabrycznym dandelionem. i nie wiem jak z kolorami koreanczyka (podobno ociepla), ale co do Sigmy to w zasadzie jestem pewny, ze bedzie gratis musztarda.

inna kwestia - zauwazyliscie, ze Sigma w kazdej z nowych premier ma rozmiar filtra fi77? mnie sie taki pomysl podoba, ale z takim 17-50 moga miec klopot ze zbytem, jak nabywca sobnie uswiadomi, ze przez zakup polara TOC (total cost ownership) mu wzrosnie lekko liczac 100 PLN ponad TOC np. Tamrona 17-50. a AF w obu bida...

a propos nowosci z pierwszej strony dpreview - polecam ostatnie zdjecie przykladowe z Nikkora 24/1.4:
    http://www.dpreview.com/galleries/re...ples/slideshow

obejrzec pelne, potem przeczytac jaka dziurka komentarz ojca prowadzacego akustyka: moj 17-40 ma lepsze rogi. tak od f/8.0
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-02-2010 o 12:16
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów