Czy taki zestaw wogóle ma sens pod względem jakościowym?
Czy taki zestaw wogóle ma sens pod względem jakościowym?
NIe zgodze sie. Wszystko zalezy od egzemplarza 70-200. Ja mam na tyle szczescie, ze ostrosc egzemplarza ktory posiadam razem z TCx2 jest niezla od pelnej dziury. Oczywiscie wzystko zalezy od pojecia niezla. Powiem tak, ze do reporterki wystarczy, a czasami takie przyblizenie ratuje sytuacje. Ale musze stwierdzic, ze jak porownywaem inne egzemplarze 70-200 to z TCx2 bylo slabiutko. Glownym problemem jest nie tylko ostrosc, ale abberacja.
Zdaje sie ze lightrules na pbase.com robil testy tego zestawu, mozna tam poszukac![]()
Tutaj też jest test tego obiektywu bez i z TC2x :http://optyczne.pl/118.4-Test_obiekt...87_obrazu.html
Mam wersję z IS i praktycznie nie używam z TC 2x :-P, gdyż mam co podpiąć ale w ostateczności możnaale liczyć się trzeba ze słabą pracą AF i znacznym pogorszeniem rozdzielczości.
C-F-K - forever
Mellan czerwona, niebieska i zielona linia kwadracików to rozdzielczość obrazu odpowiednio na ogniskowych 70, 135 i 200mm bez TC, a czarna na 200mm z TCx1,4/200mmx1,4=280mm:-)/.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Co rozumiesz przez "bliską dal"? Jakiego TCx2 używasz?
Ostatnio edytowane przez Sunders ; 22-02-2010 o 09:49 Powód: Automerged Doublepost